Nieuwbouw 100 koopwoningen Hof van Haag in Den Haag

In de groene Haagse wijk De Uithof heeft BAM Wonen het project ‘Hof van Haag’ gerealiseerd. Dit nieuwbouwproject omvat 100 woningen verdeeld over twee fases en bestaat uit een diversiteit aan luxe, ruime en energiezuinige herenhuizen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen.

De hoogwaardige en energiezuinige woningen hebben een woonoppervlak van circa 160 m2 tot ruim 180 m2, die mede dankzij de ruim opgezette kavels, voldoende plek bieden voor het hele gezin. Alle woningen zijn standaard afgewerkt met badkamer en toilet. De woningen zijn uitgerust met een lucht-water-warmtepomp met geïntegreerde boiler. Door deze installatie worden de woningen voorzien van warmte en warm tapwater. Daarnaast hebben de woningen een lage temperatuur vloerverwarming en is het dak voorzien van enkele zonnepanelen. Niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor het wooncomfort van de bewoners.

De Uithof is een groene, ruim opgezette en waterrijke woonomgeving aan de zuidwestelijke rand van Den Haag, gelegen in de groene buffer op de grens van de stad en het dorpse karakter van het Westland. Deze ligging (tussen stad en strand, waar stedelijke schwung, natuur en dorpse gezelligheid elkaar ontmoeten) is een belangrijke karakteristieke eigenschap van Hof van Haag.

Het woord Hof is niet zomaar gekozen: wonen in Hof van Haag voelt straks als wonen in de groene achtertuin van Den Haag. Op de plaats waar nu de Haagse wijk De Uithof is gelegen, bevond zich lang geleden de buitenplaats (oftewel een buitenhof) van een cisterciënzer abdij voor nonnen. De abdij en de buitenhof zijn lang geleden verdwenen, maar wat blijft op deze prachtige locatie zijn het gevoel van ruimte, buiten en rust wat bewoners van Hof van Haag straks zullen ervaren.

Kopers kregen voor de indeling en afwerking van hun woning een unieke experience bij Homestudios. Op basis van hun persoonlijke situatie en wensen maken de kopers een klantreis en beleven zij een complete woonervaring, voordat ze in hun nieuwe woning gaan wonen. Zo helpt het experience center Homestudios bewoners van hun huis ook echt een thuis te maken. Homestudios is een samenwerking van BAM en vele partners op het gebied van wonen.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Grondgebonden
Energetisch
Gasloos
Projectkenmerken
BAM Wooncollectie, Conceptuele bouw
Segment
Eigen ontwikkeling

Plaats
Den Haag


Architect
Benedict Kraus


Aantal koopwoningen
49


Start werkzaamheden
Q3 2021


Opleverdatum
Q1 2023

Deel op social media