Nieuwbouw 104 appartementen The Beacons in Amsterdam

Het project The Beacons bestaat uit twee woontorens met een mix aan 104 koop- en huurappartementen met een ondergelegen parkeergarage. The Beacons, dat in de avond toont als twee lichtbakens op dit stadseiland, bestaat uit twee woontorens met een binnentuin op een verdiepte parkeervoorziening. Met een mix van koop- en huurwoningen is het project interessant voor meerdere doelgroepen.

The Beacons, dat in de avond toont als twee lichtbakens op dit stadseiland, bestaat uit twee woontorens met een binnentuin op een verdiepte parkeervoorziening. Met een mix van koop- en huurwoningen is het project interessant voor meerdere doelgroepen.

Zeeburgereiland heeft de afgelopen decennia een aanzienlijke transformatie ondergaan. Een rauwe zandplaat is uitgegroeid tot een van de meest populaire nieuwbouwlocaties van Amsterdam. Het eiland is volop in ontwikkeling. Het is een gezellige wijk met een divers woningaanbod. Voorzieningen als scholen en sportvelden zijn in de wijk aanwezig. De kopers en huurders genieten van het gemak en plezier van de binnenstad op steenworpafstand en ook van het ultieme eilandgevoel: ruimte en weidse uitzichten.

 the beacons 2

De laagste woontoren bestaat uit in totaal 41 één-, twee- en driekamerhuurappartementen, variërend in gebruikersoppervlakte van 46 tot 82 vierkante meter. Ze zijn hoogwaardig afgewerkt, zijn voorzien van eigentijdse gemakken als elektrisch bedienbare zonneschermen en vloerverwarming en hebben een riante buitenruimte. De nieuwe eigenaar ASR Dutch Core Residential Fund zal de woningen verhuren in het geliberaliseerde huursegment.

De hoogste woontoren bevat 63 koopappartementen in verschillende typen, zoals studio’s met terras of balkon, compacte of ruime appartementen met één of twee slaapkamers, grote appartementen met drie slaapkamers en een aantal luxe penthouses. Alle woningen beschikken over een buitenruimte, variërend van een ruim balkon tot een grote tuin.

Het ontwerp van The Beacons komt van Paul de Ruiter Architects. The Beacons is ontwikkeld door AM, waarbij de aanpak is gebaseerd op het Business Model “I AM YOU” van AM, waarbij AM ontwikkeld op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie met zowel particulieren als beleggers. Voor The Beacons heeft dit geresulteerd in een woongebouw dat aansluit op de wensen van toekomstige kopers en huurders ASR. De bouw is in handen van BAM Wonen.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld
Projectkenmerken
Complexe projecten
Segment
Belegger

Plaats
Amsterdam


Opdrachtgever
Gemeente Amsterdam, AM, ASR


Architect
Paul de Ruiter Architects


Aantal huurwoningen
41


Aantal koopwoningen
63


Start werkzaamheden
Juli 2017


Bijzonderheden
Mei 2019

Deel op social media