Nieuwbouw 121 WoonST appartementen J.M. Kemperstraat in Eindhoven

In opdracht van ‘thuis realiseert BAM Wonen 121 sociale huurappartementen. De appartementen zijn verdeeld over vier woonblokken in de wijk ’t Ven in Eindhoven. 
Sloop-Nieuwbouw

Het slopen van de huidige 41 grondgebondenwoningen is in februari 2023 gestart. Na de sloop start BAM Wonen met het realiseren van 121 appartementen. Naar verwachting leveren we  de appartementen in het voorjaar van 2025 op.

De appartementen
De 121 appartementen zijn verdeeld over vier woonblokken, gelegen aan het Hugo de Grootplein, Noord Brabantlaan en de Joan Melchior Kemperstraat. De woonblokken van 36 appartementen gelegen aan het Hugo de Grootplein en de Joan Melchior Kemperstraat zijn drie en vier lagen hoog. De twee woonblokken van 22 en 27 appartementen per blok aan de Noord-Brabantlaan zijn vijf lagen hoog. 

De woningtypes variëren van tweekamerappartementen van ongeveer 50 vierkante meter GBO tot driekamerappartementen van 70 vierkante meter GBO. 
 

Vogelvlucht 121 app Woonst Eindhoven

Architectuur
Het ontwerp komt van VFO Architecten uit Eindhoven. De architectuur van dit project sluit naadloos aan bij de (voormalige) architectuur in de wijk ’t Ven. Verder zijn de voormalige Philips bedrijfsschool op Strijp en het hoofdkantoor van Philips in het stadscentrum van Eindhoven een inspiratiebron geweest voor het ontwerp van de 121 appartementen.

Duurzaam
De appartementen zijn gasloos en voorzien van een eigen warmtepomp. Dat betekent dat er geen gas in de woning is en de bewoners elektrisch gaan koken. De warmtepomp zorgt voor de verwarming en warm tapwater. 

WoonST
De appartementen zijn ontwikkeld vanuit het WoonST-concept. Totaal hebben 13 woningcorporaties en 9 gemeentes in het Stedelijk Gebied Eindhoven afspraken gemaakt over de bouw van appartementen. Het doel van WoonST is om snel hoogwaardige en betaalbare woningen te realiseren voor huurders om daarmee de krapte op de woningmarkt te verminderen. Hierbij is uitgegaan van een gestandaardiseerde woning, waarbij de woningcorporaties nog voldoende keuzemogelijkheden hebben zoals gevelbekleding en kleur stenen.
 

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld
Energetisch
Gasloos
Projectkenmerken
Maatwerk
Segment
Corporatie

Plaats
Eindhoven


Opdrachtgever
’thuis


Architect
VFO Architecten


Aantal huurwoningen
121


Start werkzaamheden
Q3 2023


Opleverdatum
Voorjaar 2025

Deel op social media