Nieuwbouw 126 sociale huurappartementen Fultonbaan in Nieuwegein

BAM Wonen realiseert in opdracht van Woningcorporatie Mitros 126 sociale huurappartementen aan de Fultonbaan in Nieuwegein. De nieuwbouw is onderdeel van de herontwikkeling van het gebied Rijnhuizen in de gemeente Nieuwegein. Het bedrijventerrein Plettenburg wordt getransformeerd tot een gemengde woonwijk waar naar verwachting 2.500 woningen komen. De appartementen van de gebouwen De Schilder (62 appartementen) en De Uitvinder (met 64 appartementen) zijn de eerste woningen van Mitros die aan de wijk worden toegevoegd. De oppervlakte van de appartementen varieert van ongeveer 64 tot 84 m2.

De woningen zijn duurzaam gebouwd en energiezuinig en zijn BENG 1, 2 en 3 ready gerealiseerd. Op het dak liggen 756 PV-panelen die een deel van de stroom voor de appartementen leveren. Elk appartement is aangesloten op zes eigen pv-panelen. Het ventilatiesysteem zorgt dat de koele instromende buitenlucht wordt opgewarmd door de afgezogen binnenlucht. Op het dak staat voor elk appartement een lucht water warmtepomp en de appartementen hebben vloerverwarming.

Wijk in het groen
Rijnhuizen is een nieuwe wijk op een steenworp afstand van het stadscentrum van Nieuwegein met veel groen. Met het park rondom Fort Jutphaas en het Kasteel Rijnhuizen is het een wijk met een eigen karakter. Rijnhuizen ligt aan het Merwedekanaal, op tien minuten fietsen van het centrum van Nieuwegein en vijftien minuten rijden van het centrum van Utrecht.

We Drive Solar
Parkeren kan grotendeels op het binnenterrein en deels onder het gebouw. Aan de Fultonbaan worden 25 parkeerplaatsen gerealiseerd. Om toch meer service te kunnen bieden aan de huurders worden vier elektrische deelauto’s en vier elektrische deelfietsen van We Drive Solar geregeld. Deze zijn (via een abonnement) beschikbaar voor de huurders en ook voor omwonenden. Met extra op het dak geplaatste pv-panelen wordt de stroom hiervoor geleverd. Het parkeerterrein blijft openbaar en wordt grotendeels eigendom van de gemeente.

 

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld
Energetisch
BENG, Gasloos
Segment
Corporatie

Plaats
Nieuwegein


Opdrachtgever
Woningcorporatie Mitros


Architect 
SVP | Architectuur & Stedenbouw


Start bouw datum
Januari 2020


Opleverdatum
Mei 2021


Aantal huurwoningen
126


Energie-Index
BENG 1, 2 en 3 ready gerealiseerd


EPC
0,2


Bijzonderheden
384 PV-panelen per woonblok


Deel op social media