Nieuwbouw 135 appartementen The Jay - Bajeskwartier in Amsterdam

BAM Wonen en BAM Bouw en Techniek realiseren in opdracht van Bajes Kwartier Ontwikkeling C.V., een samenwerkingsverband tussen gebiedsontwikkelaar AM , Schroders Capital en AT Capital de woontoren The Jay met 135 appartementen in Bajeskwartier in Amsterdam. The Jay is ontworpen door het internationaal gerenommeerde architectenbureau OMA, eveneens de makers van het masterplan van Bajeskwartier. De toren is nieuwbouw, maar met een knipoog naar de oude bajestorens.

The Jay - Bajeskwartier Amsterdam

In The Jay worden 135 compacte 2-kamerappartementen gerealiseerd tussen de 34 en 48m2. Koopwoningen verdeeld over 17 verdiepingen, waarvan 95% onder de NHG grens is verkocht en die al in de zomer van 2024 worden opgeleverd.  Door te werken met prefab elementen, realiseren BAM Wonen en BAM Bouw & Techniek, elke week een nieuwe verdieping op deze slanke woontoren.

Groene wijk en diversiteit in duurzame woningtypes
Doorslaggevend voor veel toekomstige bewoners om te kiezen voor Bajeskwartier is de grote diversiteit aan duurzame woningtypes en het feit dat het een groene, autovrije wijk wordt waar de woningen nu in aanbouw zijn. Ook de locatie, vlakbij de Amstel en het centrum en het feit dat er geen sprake is van erfpacht in Bajeskwartier, is voor kopers van belang. 

Bijlmerbajes integraal gerealiseerd

Van 1978 tot 2016 was de Bijlmerbajes één van de bekendste gevangeniscomplexen van Nederland. Het nieuwe Bajeskwartier wordt een groene, bruisende stadswijk met circa 1.350 woningen. Bajeskwartier ligt in Overamstel en is een ontwikkeling van Bajes Kwartier Ontwikkeling C.V., een samenwerkingsverband tussen gebiedsontwikkelaar AM, Schroders Capital Real Estate en AT Capital.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld
Projectkenmerken
Complexe projecten
Segment
Ontwikkelaar

Plaats
Amsterdam


Opdrachtgever
Bajes Kwartier Ontwikkeling C.V.


Architect
OMA


Aantal koopwoningen
135


Start werkzaamheden
Q1 2023


Opleverdatum
Eind 2024

Deel op social media