Nieuwbouw 178 sociale huurappartementen in Leidsche Rijn Utrecht

In opdracht van woningcorporaties Portaal en Mitros bouwt BAM Wonen 178 sociale huurwoningen in Leidsche Rijn Centrum in Utrecht. Door een groot aantal woningen te bouwen in het centrum van Leidsche Rijn, willen de woningcorporaties inspelen op de stijgende vraag naar sociale huur in de snelst groeiende stad van Nederland.

 

In totaal realiseert BAM Wonen 96 appartementen voor Portaal en 82 appartementen voor Mitros. In samenwerking met twee architectenbureaus hebben we een bijzonder complexe opgave omgezet in één helder blok. Goede architectuur en veel woonkwaliteit zijn belangrijke uitgangspunten voor Tango. Het appartementencomplex komt te liggen aan park Leeuwesteyn en de Romestraat, naast de Stadsbaantunnel. Toekomstige bewoners hebben dus direct toegang tot het groen en uitzicht over het Berlijnplein.

Toekomstbestendig

Met dit project wordt de sociale woningvoorraad in Utrecht uitgebreid met 80 betaalbare tweekamerappartementen en 98 betaalbare driekamerappartementen. Dit sluit aan bij de prestatieafspraken van de gemeente Utrecht en de corporaties. De woningen worden volgens de BENG-norm (Bijna Energie Neutraal Gebouw) gerealiseerd. Dat betekent dat de appartementen een hoogwaardig geïsoleerde gebouwschil hebben met triple beglazing, gecombineerd met hoogwaardige energetische voorzieningen zoals PV-panelen. Het resultaat is een toekomstbestendig gebouw met een lager energieverbruik  voor de huurder. Daarnaast komt er een parkeergarage onder het gebouw en maken een fietsenstalling op de begane grond en een royaal binnenhof deel uit van het plan.