Nieuwbouw 191 appartementen The George en The Gustav in Amsterdam

Het project The George en The Gustav bestaat uit drie torens met ondergronds de mogelijkheid om te parkeren.

The George

The George bestaat uit 47 appartementen. Het gebouw is van de buitenkant een opwaaiende zomerjurk met een knipoog naar de Amsterdamse School. Grandeur bij binnenkomst in de centrale hal, met de uitdagend slingerende stalen trap met houten treden gedrapeerd tegen de groene la. Indrukwekkend groen loopt van buiten vanaf de entree door naar binnen. Vanuit de schaduwrijke begane grond via een luie trap naar een zonnig terras op het zuiden.

De gigantische terrassen van de appartementen met weldadig groen zorgen voor optimale privacy. Het groen is meer dan sfeer. Het verbetert de ventilatie en de luchtkwaliteit, tempert de warmte en reguleert de luchtvochtigheid. Het komvormig dak dat zowel zonlicht als regenwater opvangt voor de bewoners en voor de flora in, aan en om het gebouw.

The Gustav

The Gustav, het zuidblok bestaat uit 29 appartementen en 19 studio’s. De appartementen in The Gustav hebben een woonoppervlakte van ca. 54 m² tot en met ca. 137 m² met een terras op het zuiden/westen van minimaal 10 m² tot en met maar liefst 87 m². De grotere terrassen van de appartementen zijn voorzien van prachtige plantenbakken. De studio’s  hebben een woonoppervlakte vanaf ca. 32 m². Diegene die op de begane grond gesitueerd liggen zijn voorzien van een buitenruimte. 

In het Noordblok van The Gustav bevinden zich nog 96 studio’s boven een commerciële plint. De studio’s hebben een woonoppervlakte vanaf ca. 32 m² tot ca. 49 m². Op het dak bevindt zich een prachtige gemeenschappelijke daktuin.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld
Projectkenmerken
Complexe projecten
Segment
Ontwikkelaar

Plaasts
Amsterdam


Opdrachtgever
Zuidschans CV


Architect
KCAP en DOK


Datum start bouw
November 2017


Opleverdatum
2020


Aantal koopwoningen
191


Deel op social media