Nieuwbouw 21 WoonST appartementen Vijzelstraat Someren-Eind

In opdracht van woningcorporatie woCom realiseert BAM Wonen 21 sociale huurwoningen voor senioren. De huidige locatie, bestaande uit negen grote gezinswoningen, sluit niet meer aan bij wat er vandaag de dag wordt gevraagd. De woningen worden gesloopt en vervangen door een energiezuinig appartementencomplex van 21 huurwoningen. De appartementen hebben een oppervlakte van 60 m2 en er kan op eigen terrein geparkeerd worden. 

21 WoonST appartementen Vijzelstraat Someren-Eind 2

VFO Architecten is bezig met de afrondende fase en de laatste puntjes op de I aan het zetten voor wat betreft het ontwerp. De planning is dat de huidige woningen medio 2024 worden gesloopt en de nieuwbouw start dan waarschijnlijk begin 2025.

WoonST
De appartementen zijn ontwikkeld vanuit het WoonST-concept. Totaal hebben 13 woningcorporaties en 9 gemeentes uit het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) hun krachten gebundeld en een gezamenlijk plan gemaakt voor een gestandaardiseerde* sociale huurwoning: WoonST. Het doel: snel hoogwaardige en betaalbare woningen realiseren voor huurders om daarmee de krapte op de woningmarkt te verminderen

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld
Energetisch
Gasloos
Projectkenmerken
Maatwerk
Segment
Corporatie

Plaats
Eindhoven


Opdrachtgever
WoCom


Architect
VFO Architecten


Aantal huurwoningen
21


Start werkzaamheden
Q1 2025


Opleverdatum
Q4 2025

Deel op social media