Nieuwbouw 212 huurappartementen De Lofts in Amsterdam

De Lofts bestaat uit een appartementencomplex met 212 compacte huurappartementen met veel extra’s, waaronder diverse werkruimtes, een gezamenlijke woonkamer en dakterras.

De vraag naar betaalbare woningen in Amsterdam is groot, met name bij de zogeheten urban millenials of young professionals. Deze doelgroep koopt op latere leeftijd een huis, hecht minder waarde aan bezit en is bereid voorzieningen te delen. De Lofts voldoet aan deze vraag door de introductie van de community gedachte, waarbij naast de eigen comfortabele woningen voorzieningen worden gedeeld. Het ontwerp van Inbo architecten bestaat uit 212 eigentijdse, woonklare studio’s met een gemiddelde gebruiksoppervlakte van 32 vierkante meter. Deze worden voorzien van een badkamer, een keuken met inbouwapparatuur, vloer-, wand-, en raamdecoratie en een opbergruimte.

de lofts 2

Bij oplevering is het appartement direct te betrekken. Naast het eigen appartement kunnen bewoners op de begane grond gebruik maken van diverse gemeenschappelijke ruimten, waaronder diverse werkruimtes, een woonkamer en een dakterras met uitzicht over de stad. De Lofts is een energiezuinig appartementencomplex met een EPC van 0,15. Het gebouw wordt aangesloten op stadsverwarming en krijgt op het dak ongeveer 800 vierkante meter aan zonnepanelen. De grote raampartijen in de woningen en het vele daglicht in de gemeenschappelijke ruimten in combinatie met mechanische ventilatie op CO2-sturing zorgen voor een gezond binnenklimaat.

Na oplevering lanceert de beheerder en exploitant IC Netherlands De Lofts onder de merknaam “THE FIZZ YPL”, de afkorting van Young Professional Living. De Lofts is een antwoord op de toenemende vraag naar middeldure woningen en daarmee betaalbaar duurzaam wonen van hoge kwaliteit midden in de stad. Met het concept De Lofts won ontwikkelaar AM de tender ‘blok 2BB’ in het Amstelkwartier van de gemeente Amsterdam in december 2015. 

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld
Projectkenmerken
Complexe projecten
Segment
Ontwikkelaar

Plaats
Amsterdam


Opdrachtgever
Gemeente Amsterdam, AM en IC Netherlands


Architect
Inbo architecten


Aantal huurwoningen
212


Start werkzaamheden
Mei 2017


Opleverdatum
Mei 2019

Deel op social media