Nieuwbouw 250 NOM appartementen Bloemenoord Waalwijk

BAM Wonen ontwikkelt en realiseert in opdracht van Stichting Casade 250 nieuwbouwappartementen, verdeeld over twee locaties in de wijk Bloemenoord in Waalwijk. Alle appartementen worden Nul-op-de-Meter (NOM).

 

De huidige 240 appartementen hebben te veel technische beperkingen om ze aan te passen aan de eisen van deze tijd en de wensen voor de toekomst. “Middels een intensieve samenwerking zijn Casade, architect Buro013 en BAM Wonen samen aan de slag gegaan voor een duurzaam resultaat voor Bloemenoord” aldus directeur Casade Roel van Gurp. Samen met de gemeente en de klankbordgroep van huidige bewoners en omwonenden zijn betaalbare, duurzame en energiezuinige appartementen in een bijpassende parkachtige omgeving ontworpen.

 

Deze energiezuinige appartementen worden allemaal Nul-op-de-Meter (NOM). Dat betekent dat er geen gas in de woning is en de bewoners elektrisch gaan koken. Een warmtepomp zorgt voor de verwarming en warm tapwater. Op de daken van de 5- en 6 laags appartementengebouwen komen zonnepanelen om genoeg energie op te wekken. De woningen zijn daarnaast goed geïsoleerd, waardoor ze zeer weinig warmte nodig hebben en verliezen.

 

In 2020 wordt gestart met de sloop van de bestaande 120 appartementen aan het Distelplein en de Valeriaanstraat. Hiermee creëren we ruimte voor de nieuwbouw van 118 appartementen (fase 1), verdeeld over weer 3 gebouwen. Daaropvolgend gaan de 120 appartementen aan het Larixplein en de Esdoornstraat plaatsmaken voor 132 appartementen (fase 2), ook verdeeld over 3 gebouwen. Deze sloop- en saneringswerkzaamheden zullen in samenwerking met A. van Liempd Sloopbedrijven uitgevoerd worden, waarbij we ook rekening houden met zo veel mogelijk hoogwaardig hergebruik van uitkomende bouwmaterialen, ook wel circulair slopen.