Nieuwbouw 26 appartementen, 8 herenhuizen, 2 penthouses SomerParc Residences in Amsterdam

Het project SomerParc Residences bestaat uit een prachtige mix van verschillende woningtypes, op steenworp afstand van de binnenstad, bestaande uit 26 appartementen, 8 herenhuizen en 2 penthouses met een onder het gebouw gelegen parkeergarage.

Het chique SomerParc Residences komt in het Amstelkwartier en grenst aan het te realiseren park Somerlust, de groene huiskamer van het Amstelkwartier, met een rechtstreekse toegang tot de Amstel. Ontwikkelaar AM heeft meerdere projecten in portefeuille in het Amstelkwartier. In SomerParc Residences kunnen bewoners genieten van luxe en ontspannen wonen met alle gemakken van het bruisende centrum van Amsterdam dichtbij. Het Amstelkwartier is een nieuwe wijk tussen de Spaklerweg en de Duivendrechtstraat. Hier ontstaat een gevarieerde groene wijk om te wonen, werken en te recreëren. Kenmerkend aan de wijk zijn het park en de monumentale panden van de voormalig Zuidergasfabriek. Deze krijgen een nieuwe bestemming voor de buurt.

somerparc 1

Voor de architectuur heeft Rik Bakker van Inbo Architecten zich laten inspireren door de appartementengebouwen met een statige entree aan Central Park in New York en de karakteristieke herenhuizen aan de Victoriaanse straatjes in Londen. De appartementen hebben een woonoppervlakte van circa 120 tot circa 136 vierkante meter. De herenhuizen kennen een woonoppervlakte van ongeveer 220 vierkante meter, verdeeld over 4 woonlagen. De penthouses, met een woonoppervlakte van 235 en ruim 270 vierkante meter hebben een breedte van maar liefst twintig meter. Alle woningen en appartementen hebben een royale buitenruimte aan de parkzijde. De bewoners op de begane grond beschikken over een voor- en achtertuin en de penthouses over royale dakterrassen. De woningen zijn met een energieprestatiecoëfficiënt (EPC) van 0,15 allen energiezuinig te noemen. Onder het gebouw is een parkeergarage gerealiseerd met eigen stallingplaatsen voor de bewoners.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld
Projectkenmerken
Complexe projecten
Segment
Ontwikkelaar

Plaats
Amsterdam


Opdrachtgever
Gemeente Amsterdam, AM


Architect
Inbo Architecten


Aantal koopwoningen
26


Start werkzaamheden
April 2018


Opleverdatum
November 2019

Deel op social media