Nieuwbouw 26 woningen en 225 appartementen Banneplein in Amsterdam

Banneplein is de naam van de nieuwste ontwikkeling in Amsterdam-Noord.

In het verlengde van het Banne Centrum is in het talud van de IJdoornlaan tussen het Parlevinkerpad en Statenjachtstraat aan het Banneplein het nieuwe Banneplein gesitueerd. Banne Binnen CV werkt in samenwerking met het stadsdeel Amsterdam-Noord aan de ontwikkeling en realisatie van studio’s en 225 2-en 3-kamer appartementen (149 koop en 76 huur) en 26 grondgebonden eengezinswoningen. De opzet van de gevarieerde, uit 6 bouwdelen bestaande, ontwikkeling is dat deze door het aanbrengen van groene verbindingen vanaf de IJdoornlaan aansluiting vindt bij de groene parkachtige omgeving van de Banne.

banneplein 3

De plint in de gevarieerde woonblokken is enerzijds een voortzetting van de huidige bebouwing van de Kadoelenbreek en het Banne Centrum en anderzijds kent elk van de 6 bouwdelen haar eigen karakteristieke en herkenbare aansprekende identiteit. De verschillende bouwdelen variëren in hoogte (3 tot 8 à 9 bouwlagen) en kennen elk een eigen kenmerkende dak beëindiging in de bovenste bouwlagen.

De zijde aan het Banneplein heeft een zachte uitstraling en is zowel op het zuiden georiënteerd als gelegen aan groene zone welke de Banne grotendeels doorkruist. Vanwege deze ligging zullen aan deze zijde de balkons worden gesitueerd. De noordzijde langs de IJdoornlaan heeft een meer stenige uitstraling. Door de gebouwen in hoogte te laten verspringen ontstaan zichtlijnen en verbindingen vanuit het Banneplein naar de IJdoornlaan.

Voor het parkeren van de auto’s worden de parkeerplaatsen deels aangebracht onder de verschillende bouwdelen (appartementengebouwen) en deels in de openbare ruimte langs de IJdoornlaan en Banneplein. Hierbij wordt optimaal gebruik gemaakt van het bestaande hoogteverschil tussen de IJdoornlaan en Banneplein.

De verkoop is gestart in juli 2017. Voor de kopers zijn er diverse indelingsvarianten uitgewerkt in samenspraak met een interieur architect. Tevens was er de mogelijkheid om voor oplevering de woning compleet af te werken.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld, Grondgebonden
Projectkenmerken
Complexe projecten
Segment
Ontwikkelaar

Plaats
Amsterdam


Opdrachtgever
Banne Binnen C.V.


Architect
KOW Architecten


Aantal huurwoningen
76


Aantal Koopwoningen
175


Start werkzaamheden
December 2017


Opleverdatum
Januari 2020

Deel op social media