Nieuwbouw 265 appartementen De Houttuin in Woerden

De Houttuin - zes appartementsblokken in een landschappelijke stadscampus - ligt in het huidige bedrijventerrein Middelland-Noord. Je woont aan de rand van het centrum van Woerden. De Houttuin is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer: Het treinstation Woerden ligt op vijf minuten loopafstand en op de fiets sta je binnen vijf minuten in het centrum van Woerden. Ook met de auto ben je vijf minuten op de A12.

houttuin

Op de locatie van het voormalige FNV-pand komen zes appartementengebouwen, met in totaal 265 woningen. Er komen 82 sociale huurwoningen van GroenWest (50 tot 70 m² GBO) en 183 middeldure huur- en koopwoningen (50 tot 100 m² GBO). Dit project wordt daarmee de eerste échte stap naar het transformeren van bedrijventerrein Middelland-Noord naar een nieuw stedelijk woon- en werkgebied van Woerden.

De Houttuin wordt ingericht als campus met openbare levendige ruimtes tussen de woonblokken en een parkeergarage. De middeldure huur- en koopwoningen hebben woonoppervlaktes van circa 50 tot 100 m² GBO. 

De appartementen zijn ontworpen door Groosman Architecten en A3 Architecten uit Rotterdam. De landschapsinrichting door Karres en Brands uit Hilversum. De appartementen zijn nog in ontwikkeling. Voor meer informatie kunt u de website raadplegen: www.dehouttuinwoerden.nl

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld
Energetisch
Gasloos
Projectkenmerken
Maatwerk
Segment
Corporatie

Plaats

Woerden


Opdrachtgever

BAM Wonen en woningcorporatie GroenWest


Architect

Groosman Architecten - A3 Architecten en Karres+Brands landschapsarchitecten


Constructeur

Groosman architecten


Aantal huurwoningen

82


Aantal koopwoningen

183


Start bouw

Zomer 2020

Deel op social media