Nieuwbouw 288 appartementen Berghaus in Amsterdam

Berghaus Plaza stamt uit 1964 en wordt momenteel volledig gesloopt, waarna het vanaf september gedeeltelijk in de oorspronkelijke stijl wordt herbouwd en hernoemd naar Berghaus. Het voormalige kantoorgebouw wordt herontwikkeld tot een totaalconcept van wonen, werken en leven, dat januari 2025 wordt opgeleverd. Twee woontorens bovenop het nieuwe duurzame gebouw creëren ruimte voor 288 nieuwe woningen, terwijl een 3e toren voor 21.600 vierkante meter kantoorruimte zorgt. In de plint van het nieuwe gebouw wordt 2.053 vierkante meter aan commerciële voorzieningen toegevoegd. Het nieuwe Berghaus maakt deel uit van een groter plan, net als de naastgelegen panden Modrôme, OKU House en OKU Office. 

Berghaus 1

In het hart van het Fashion District

Aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam verrijzen medio Q4 2024 drie torens waarvan één toren met 10 verdiepingen bestemd is voor kantoorruimtes. De andere 2 torens zijn 11 of 12-laags en krijgen een woonfunctie. Hier worden 288 huurappartementen gerealiseerd. In de plint zal tevens retail, een eetgelegenheid, een fietsenstalling en een parkeerkelder geschikt voor 150 parkeerplaatsen worden gerealiseerd.

Woon-, werk- en leefconcept

Door de combinatie van wonen, werken en ontspanning in de restaurants en bars, ontstaat een nieuw levendig centrum. De BREEAM Excellent ambitie heeft als doel een gezonde werk- en leefomgeving te creëren. 

Samenwerking BAM Wonen en BAM Bouw en Techniek

Met innovatieve, duurzame en onderscheidende producten en diensten zetten we de toon in de wereld van wonen. Dankzij onze kennis, schaal en integrale aanpak maken we aangenamer wonen toegankelijk voor iedereen. Samenwerking is wat ons drijft. BAM Bouw en Techniek kent de wereld van haar klant en de wens van de gebruiker. Professioneel en met maximale focus op de wereld van de gebruikers van onze gebouwen. We realiseren huisvestingsoplossingen die flexibel zijn in functie en ruimte. Zodoende zijn het gebouw én de installaties klaar voor de veranderende functie en technologie van de toekomst.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld
Energetisch
BENG
Projectkenmerken
Complexe projecten
Segment
Ontwikkelaar

Plaats
Amsterdam


Opdrachtgever
Boelens de Gruyter
Round Hill Capital 


Architect
MVSA Architects & HEYLIGERS design


Huurwoningen
288


Start werkzaamheden
juli 2022


Opleverdatum
januari 2025

Deel op social media