Nieuwbouw 29 sociale huurwoningen Stadhouderslaan te Ridderkerk

Aan de Stadhouderslaan in Ridderkerk zijn in opdracht van Wooncompas 29 sociale huurappartementen gerealiseerd. De 29 appartementen zijn levensloopbestendig en gebouwd volgens de BENG-norm (Bijna Energie Neutraal Gebouw). Alle appartementen zijn verhuurd aan Wooncompas-huurders. Om de realisatie van de nieuwbouw mogelijk te maken zijn in opdracht van Wooncompas 32 portiekwoningen uit 1958 gesloopt.

De opzet van het complex is gelijk aan het complex van Wooncompas aan de Stationstuin in Barendrecht, met 29 identieke 3-kamer appartementen, ca. 71 m2 GBO. Verder hebben de bewoners individuele bergingen en de entreehal (met lift) is gesitueerd op de begane grond, samen met 5 appartementen op maaiveld. Het gebouw heeft een installatie die voldoet aan de BENG-norm met

  • Luchtwater warmtepomp i.c.m. 170 liter boiler
  • Vloerverwarming (lage temperatuur)
  • CO2 gestuurd ventilatiesysteem met natuurljike toevoer en mechanische afvoer.

Kunstwerk kopgevel

De kopgevel wordt opgesierd door een glazen kunstwerk met het portret van Wilhelmina van Pruisen. Zij was de vrouw van stadhouder prins Willem V van Oranje en zij leefde van 1751 tot 1820.

Tijdens haar huwelijk met Willem overtrof ze haar man in doortastendheid en zij had dan ook veel invloed op het beleid van haar man. Een “Power woman” in de 18de eeuw.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld
Energetisch
BENG
Projectkenmerken
Maatwerk
Segment
Corporatie

Plaats
Ridderkerk


Opdrachtgever
Stichting Wooncompas


Architect
Rothuizen architecten en BAM Advies & engineering


Aantal huurwoningen
29


Start werkzaamheden
Begin september 2022


Opleverdatum
Juni 2023


EPC
Voldoet aan basiseisen BENG

Deel op social media