Nieuwbouw 295 gasloze woningen 'Imagine', Parkstad Zuid, Rotterdam

Gebiedsontwikkelaar AM en Heijmans Vastgoed verkopen aan Vesteda 133 huurappartementen en 40 parkeerplaatsen in het project Imagine in Rotterdam. Imagine bestaat uit energiezuinige appartementen en krijgt een collectieve binnentuin. Naast 133 huurappartementen voor de middenhuur bestaat het project uit 162 koopappartementen.

Met Imagine Rotterdam krijgt de Laan op Zuid een prachtige entree. Met twee torens die verbonden worden door een laagbouwdeel, ontstaat een prachtig icoon. Er worden 295 woningen gerealiseerd, waarvan 162 bestemd voor verkoop, met volop variatie in woningen in de torens, in de laagbouw en aan de binnentuin. 

Imagine ligt aan de Laan op Zuid, Rosestraat en de Kruierstraat. De hoge toren heeft maar liefst 22 verdiepingen en hierin komen de koopwoningen. In de lagere toren (16 verdiepingen) komen de huurappartementen en in de plint is ruimte voor diverse commerciële functies, zoals een koffiebar, lunchplek of kleine winkels. In het middengebied vind je de prachtig aangelegde binnentuin die toegankelijk is voor alle bewoners. Ook via de Laan op Zuid is de binnentuin via een grote trap bereikbaar.

Veel woningen hebben een geweldig uitzicht op deze tuin. Maar er zijn ook woningen met prachtige vergezichten over de Maas, het centrum of kijkend op de Kuip. Aan de Kruierstraat zijn de voordeuren van de stadswoningen. In de hogere toren bevinden zich de torenappartementen in veel verschillende groottes van S tot XL Penthouse. Via de Kruierstraat is de parkeergarage bereikbaar, waar onder andere de deelauto’s voor de bewoners te vinden zijn.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld
Energetisch
Gasloos
Projectkenmerken
Complexe projecten
Segment
Eigen ontwikkeling

Plaats
Rotterdam


Opdrachtgever
OCFC


Architect
Barcode Architects


Start bouwdatum
Oktober 2021


Opleverdatum
Oktober 2024


Aantal huurwoningen
133


Aantal koopwoningen 
162


EPC
0,26


GPR
7.5


Deel op social media