Nieuwbouw 295 woningen Cruquiuswerf in Amsterdam

Stedelijk wonen voor een breed publiek met 173 koopwoningen en 122 huurwoningen op Cruquiuswerf in Amsterdam. Het project Cruquiuswerf omvat urban apartments, townhouses en penthouses, commerciële ruimten en een stallingsgarage en voldoet daarmee aan de woonwensen van een breed publiek. De fraaie ligging van het plan met water rondom zorgt ervoor dat bijna alle bewoners straks genieten van uitzicht op de kade en het water.

Cruquiuswerf ligt in de elleboog van het schiereiland Cruquiuseiland in het Oostelijk Havengebied en biedt een woon-, werk en verblijfsbestemming binnen de stad voor een divers publiek. Met betaalbare woningen voor starters tot luxe urban apartments, penthouses en townhouses voor (jonge) gezinnen, tweeverdieners en ouders van wie de kinderen het huis uit zijn.

cruqiuiswerf 1

Cruquiuseiland ligt op een rustige locatie en toch binnen de ring van Amsterdam op slechts een paar minuten fietsen van het centrum. Het waterrijke plan, met aan de ene kant het Amsterdam-Rijnkanaal en aan de ander kant de Nieuwevaart richting het centrum, met hippe winkels, horeca en creatieve bedrijvigheid, zorgt voor levendigheid in de wijk. De monumentale gebouwen, de voormalige pakhuizen, wijnsilo’s en andere historische elementen in het gebied, herinneren aan het industriële verleden van het eiland en geven ook een stoere sfeer en eigenheid aan de plek.

Tussen de appartementengebouwen worden vijf stadse eengezinswoningen, zogenaamde townhouses, gerealiseerd met een oppervlakte van 140 tot 154 vierkante meter. De 122 huurwoningen worden in opdracht van ASR real estate gerealiseerd en zijn bestemd voor de (vrije sector) verhuur. De moderne architectuur van project Cruquiuswerf komt van KCAP.

Alle woningen worden voorzien van goede isolatie en uitgevoerd met een individuele lucht/water warmtepomp. De daken worden voorzien van zonnepanelen. De bouw van de woningen, de commerciële ruimten en de stallingsgarage is in handen van BAM Wonen.

Kopers hebben voor de indeling en afwerking van hun woning een uitnodiging voor Homestudios ontvangen. Op basis van hun persoonlijke situatie en wensen maken de kopers een fysieke en digitale klantreis en complete woonervaring, voordat zijn in hun nieuwe woning gaan wonen. Zo helpt het experience center Homestudios bewoners om van hun huis ook een echt thuis te maken. Homestudios is een samenwerking van BAM en vele partners op woongebied.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld
Projectkenmerken
Complexe projecten
Segment
Belegger, Ontwikkelaar

Plaats
Amsterdam


Opdrachtgever
AM en ASR


Architect
KCAP


Aantal huurwoningen
122


Aantal koopwoningen
173


Start werkzaamheden
Januari 2019


Opleverdatum
September 2021

Deel op social media