Nieuwbouw 343 appartementen DeBuurt in Utrecht

Aan de zuidkant van het naoorlogse woongebied Overvecht, op 10 minuten fietsen van de Utrechtse levendige binnenstad, worden drie woonblokken gebouwd met 343 huurappartementen. Het project DeBuurt omvat 343 appartementen, 10 commerciële ruimten, 1 eventspace en 2 parkeergarages. Naast het wonen is er vooral in de plint van de gebouwen ruimte voor health, ondernemen en kunst & cultuur. Functies die zorgen voor ontmoeting en inspiratie.

de buurt 1

De drie woongebouwen, die gerealiseerd worden op de voormalige NPD-locatie, bieden ruimte aan woningen tussen de 40 en 120 vierkante meter, die voor een belangrijk deel in de middeldure huur worden gerealiseerd. In Utrecht is veel vraag naar dit segment. Elk gebouw heeft een grote binnentuin waar alle bewoners gebruik van kunnen maken. De binnentuinen liggen op hoogte, waardoor bewoners hier kunnen genieten van de zon. Trappen vanaf verschillende verdiepingen geven toegang tot de binnentuin en stimuleren ontmoeting. Ook is veel aandacht besteed aan de toegankelijkheid van de woningen en de binnentuinen.

LINT Landscape Interventions heeft onder meer een ontwerp gemaakt voor de openbare ruimte, gericht op ontmoeting en waarin het winkelcentrum Overvecht wordt verbonden met de nieuwe centrumfuncties en de ecologische zone langs het water.

Afnemers zijn Syntrus Achmea en Stienstra. Blok A, met 113 appartementen is voor verhuur gekocht door Stienstra. Blok B, met 94 appartementen en 24 zorgeenheden, en Blok C, met 112 appartementen, zijn voor verhuur gekocht door Syntrus Achmea. In het middelste gebouw bevindt zich de Superplint. De Superplint geeft ruimte aan ondernemers uit de wijk. Zij krijgen hier de kans om van start te gaan en zich verder te ontwikkelen. De Superplint is een hoge hal die voor verschillende activiteiten geschikt is, van foodtruckfestival tot een potje basketbal, van een voorleesochtend tot een bioscoop. Daarnaast komen er verschillende horecagelegenheden.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld
Projectkenmerken
Complexe projecten
Segment
Belegger, Ontwikkelaar

Plaats
Utrecht


Opdrachtgever
AM, afnemers Syntrus Achmea en Stienstra


Architect
Paul de Ruiter Architects en NL Architects


Aantal huurwoningen
343


Start werkzaamheden
Maart 2019


Opleverdatum
December 2020

Deel op social media