Nieuwbouw 35 sociale huurappartementen Westrand in Helmond

In opdracht van stichting Woonpartners ontwikkelt en realiseert BAM Wonen op de hoek van de Torenstraat en De Waart in Helmond 35 sociale huurappartementen. Deze appartementen worden gebouwd vanuit de gestandaardiseerde sociale huurwoning: de WoonST woning. 

helmond

Het ontwerp

Het gebouw bestaat uit vier bouwlagen aan de Torenstraat en drie bouwlagen aan De Waart. De galerijappartementen zijn allemaal voorzien van twee slaapkamers. Voor elke woning wordt één parkeerplaats op het afgesloten binnenterrein gerealiseerd. Het plan is aan de hand van referentie-woningen ontworpen door architect B. Kraus.

De bouw van deze appartementen start naar verwachting in Q4 van 2022.

WooNST

De appartementen zijn ontwikkeld vanuit het WoonST-concept. Totaal hebben 13 woningcorporaties en 9 gemeentes uit het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) hun krachten gebundeld en een gezamenlijk plan gemaakt voor een gestandaardiseerde* sociale huurwoning: WoonST. Het doel: snel hoogwaardige en betaalbare woningen realiseren voor huurders om daarmee de krapte op de woningmarkt te verminderen. 

* Gestandaardiseerde woning betekent niet dat alle woningen hetzelfde zijn, maar dat we werken vanuit een basis waarbij een tal aan variaties mogelijk zijn.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld
Energetisch
BENG, Gasloos
Projectkenmerken
Conceptuele bouw
Segment
Corporatie

Plaats
Helmond


Opdrachtgever
Stichting Woonpartners


Architect
B. Kraus


Aantal huurwoningen
35


Start werkzaamheden
Q4 2022


Opleverdatum
Q3 2023

Deel op social media