Nieuwbouw 36 eengezinswoningen en 20 appartementen Bloementuin Sassenheim

Bloementuin heeft 36 eengezinswoningen en twee appartementengebouwen, met ieder tien woningen. De duurzame en comfortabele eengezinswoningen zijn onderverdeeld in zes woningtypes, die naar bloemen vernoemd zijn. Ze variëren in woonoppervlakte van circa 109 m² tot en met 118 m². De in totaal 20 appartementen bestaan uit drie- en vierkamerappartementen met respectievelijk een GBO van 87 m² en 85 m². Iedere woning heeft een ruim balkon of terras van maar liefst 8,5 m² waar je kan genieten van het buitenzijn. Er zijn diverse optie- en indelingsvarianten mogelijk om de woning naar eigen wens in te delen.

Bloementuin Sassenheim

Voor de eengezinswoningen zijn meerdere optie- en indelingsvarianten mogelijk om de woning naar eigen wens in te delen. Elke woning heeft een externe houten berging van circa 7 m² in de achtertuin. De woningen zijn standaard voorzien van badkamer en toilet.  De twee appartementengebouwen zijn voorzien van een ruime centrale hal met lift en trappenhuis. Voor extra bergruimte heeft ieder appartement een inpandige privé-berging van minimaal 5 m² op de begane grond. 

Alle woningen zijn gasloos en daarmee toekomstbestendig met een aangenaam en constant binnenklimaat. Met Zonnepanelen op het dak, Lucht-waterwarmtepomp, dak en vloerverwarming en -koeling en hoogwaardige isolatiewaardes van de vloer, gevel. Daarnaast zijn ze onderhoudsarm door de toegepaste duurzame materialen.

De twintig bootligplaatsen maakt Bloementuin Sassenheim uniek. De ligplaatsen worden in het project verkocht onder de naam Waterlelie. Bloementuin ligt direct aan het water en hierdoor vaar je direct naar de Kagerplassen. Dit is het oudste watersportgebied van Nederland. Dit unieke veengebied staat via rivier de Zijl direct in verbinding met de Oude Rijn, van waaruit Leiden, Amsterdam én de rest van Nederland bereikbaar zijn. Wonen en recreëren op het water zijn in dit nieuwbouwproject binnen handbereik.

Meer informatie: https://bloementuinsassenheim.nl/ 

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld, Grondgebonden
Energetisch
Gasloos
Segment
Eigen ontwikkeling

Plaats
Sassenheim


Opdrachtgever
BAM Wonen


Architect
A&E Architecten


Aantal koopwoningen
56


Start werkzaamheden
September 2023


Opleverdatum
Q4 2024


Energie-index
Label A

Deel op social media