Nieuwbouw 388 appartementen Zuidpunt in Amsterdam-Noord

In het Amsterdamse Noorderkwartier is een woontoren met 388 studentenwoningen in de sociale huursector gebouwd.

Om tegemoet te komen aan de vraag naar meer woningen voor studenten en starters, ontwikkelde CZAN (ontwikkelingscombinatie van Blauwhoed en AM) in co-creatie met woonstichting De Key een modern en multifunctioneel gebouw voor studenten. 

Het complex is een zeer welkome aanvulling op de bestaande woningvoorraad voor deze doelgroep in Amsterdam. Het is de ideale uitvalsbasis voor veel studenten, wonen in een betaalbare huurwoning, op steenworp afstand vanaf Station Amsterdam-Noord waardoor het centrum snel bereikbaar is

Het 16 bouwlagen tellende gebouw is ontworpen door Inbo Architecten. De gemeenschappelijke privé binnentuin vormt het hart van het complex en fungeert als een centrale en levendige ontmoetingsplek. Elke woning heeft een eigen voordeur, keuken en badkamer en in omvang variëren ze tussen de 21 en de 30 m2.  

Gebiedstransformatie Centrumgebied Amsterdam Noord 

De ontwikkeling van de woontoren in Noorderkwartier maakt deel uit van de gehele gebiedstransformatie van het Centrumgebied Amsterdam Noord (CAN), het nieuwe centrum van het noordelijke deel van Amsterdam. Amsterdam CS is binnen vijf minuten bereikbaar.