Nieuwbouw 39 sociale huurappartementen en commerciële ruimte centrumplan XA2 in Weesp

BAM Wonen bouwt aan het nieuwe centrum van Weespersluis en realiseert hier in opdracht van De Alliantie Ontwikkeling BV & Onroerend Goed Weesp V.O.F. 39 sociale huurappartementen en 1.300m2 commercieel vastgoed. De appartementen variëren in grootte van ongeveer 65 tot 75m2 en zijn voorzien van een balkon met uitzicht op het centrumgebied. Op straatniveau bevindt zich de winkelplint, met ruimte voor een diversiteit aan winkels en horeca.

weesp 1

De bewoners van Vechtrijk XA2 wonen straks in het sfeervolle centrum van Weespersluis. Hier heerst een hele andere sfeer dan in de andere deelgebieden Lanenrijk en Waterrijk, wat uitsluitend woongebieden zijn. In het centrum vind je een levendige mix van wonen & recreëren én reuring & ontspanning. Hier komt de supermarkt, het gezondheidscentrum, diverse kleinschalig winkels en een horecagelegenheid.

Het centrum wordt ‘the place to be’ waar bewoners van Weespersluis elkaar ontmoeten. Vechtrijk XA2 ligt deels aan het centrale ‘ontmoetingsplein’ én aan de haven aan De Gouw. Het centrumplan is ontworpen door Mulleners + Mulleners Architecten en sluit in stijl goed aan bij de rijk vormgegeven wijk. In dit ‘centrum’ van Weespersluis is de architectuur formeler (meer individueel en symmetrisch) dan in Lanenrijk en Waterrijk. Een belangrijke inspiratiebron voor Vechtrijk is de architectuurstijl die veel voorkomt in de kernen van Vechtse dorpen.

Deze klassieke Hollandse bouwstijl vindt zijn oorsprong in de 17e-18e eeuw. Het constructieve ontwerp bestaat uit (prefab) beton, kalkzandsteen en betonvloeren, met bij de appartementen prefab betonnen balkons. Voor de nodige warmtebehoefte worden de woningen voorzien van duurzaam opgewekte warmte via de energiezuinige installatie in gebouw XA1. Uiteraard voldoen de woningen aan de hedendaagse verwachtingen, door onder andere toepassing van energiezuinige verlichting, hoogwaardige isolatie en aandacht voor wooncomfort.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld
Energetisch
BENG
Projectkenmerken
Maatwerk
Segment
Ontwikkelaar

Plaats
Weesp


Opdrachtgever
De Alliantie Ontwikkeling BV /
Onroerend Goed Weesp V.O.F.


Architect
Mulleners + Mulleners Architecten B.V.


Aantal huurwoningen
39


Start bouwdatum
Q1 2023


Opleverdatum
Q2 2024


Energetisch
Beng, ESCo

Deel op social media