Nieuwbouw 40 WoonST galerijappartementen Lindberghplein in Helmond

In opdracht van Woonpartners ontwikkelt en realiseert BAM Wonen 40 sociale huurappartementen aan het Lindberghplein in Helmond. Deze appartementen worden gebouwd vanuit de gestandaardiseerde sociale huurwoning: de WoonST woning.

Het ontwerp
Het L-vormige appartementencomplex bestaat uit vier bouwlagen aan de Fokkerlaan en drie tot vier bouwlagen aan de zijde van de Bakelsedijk. In de oksel van het gebouw, aan de Fokkerlaan bevindt zich de entree met ruim trappenhuis en lift. De begane grond is tevens voorzien van 40 individuele bergingen aan de Bakelsedijk, algemene scootmobielruimte en  containerruimte. Het nieuwe woongebouw biedt ruimte aan 40 sociale huurappartementen voorzien van een lichte woonkamer/keuken met schuifpui naar ruim balkon, twee slaapkamers, techniekruimte/berging, badkamer en separaat toilet.  Het gebouw wordt samengesteld met 2 warme tinten metselwerk voorzien van groene gevelbekleding en gecombineerd met kozijnen en hekwerken in taupe kleur. Kopgevels worden voorzien van open stootvoegen voor vleermuizen.

Linberghplein Helmond 2

WoonST
De appartementen zijn ontwikkeld vanuit het WoonST-concept. Totaal hebben 13 woningcorporaties en 9 gemeentes uit het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) hun krachten gebundeld en een gezamenlijk plan gemaakt voor een gestandaardiseerde* sociale huurwoning: WoonST. Het doel: snel hoogwaardige en betaalbare woningen realiseren voor huurders om daarmee de krapte op de woningmarkt te verminderen. 

Installaties
Ieder appartement is voorzien van een energiezuinige lucht-water warmtepomp, vloerverwarming, boiler voor het warm tapwater en een CO2-gestuurd mechanisch ventilatiesysteem met zelfregulerende ventilatieschuiven. 

Planning
Eind 2022 is het huidige appartementencomplex gesloopt en in maart 2023 is de nieuwbouw gestart. Naar verwachting zal de oplevering in het eerste kwartaal 2024 plaatsvinden. 

* Gestandaardiseerde woning betekent niet dat alle woningen hetzelfde zijn, maar dat we werken vanuit een basis waarbij een tal aan variaties mogelijk zijn.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld
Projectkenmerken
Conceptuele bouw
Segment
Corporatie

Plaats
Helmond


Opdrachtgever
Woonpartners


Architect
BAM Wonen


Aantal huurwoningen
40


Start werkzaamheden
Maart 2023


Opleverdatum
Q1 2024

Deel op social media