Nieuwbouw 50 huurwoningen Branie in Amsterdam

Appartementencomplex Branie ligt in de nieuwe Amsterdamse wijk Amstelkwartier en bestaat uit 70 huur appartementen in het middensegment. 

In bouwteam met Boelens de Gruyter, SeARCH architecten en Nieman Adviseurs hebben wij veel tijd gestoken om deze bijzondere opgave tot realisatie te krijgen. Het is uiteindelijk gelukt om de wensen van afnemer CBRE de eisen van de gemeente qua stedebouw en welstand en het ambitie niveau van ontwikkelaar en architect samen te laten komen in een bijzonder ontwerp. Qua duurzaamheid is een EPC behaald van 0,15 en met een GBO/BVO verhouding van 0,84 is de ontwikkelaar er in geslaagd om het optimale rendement te verkrijgen.

amstelkwartier 2

Het gebouw straalt Amsterdamse bravoure uit door de grote ramen en een bakstenen gevel. De appartementen hebben altijd uitzicht aan twee zijden van het gebouw en huurders kunnen gebruikmaken van een gemeenschappelijke binnentuin. Op de begane grond bevinden zich twee commerciële ruimten die moeten bijdragen aan de verdere verlevendiging van het gebied. De toekomstige bewoners krijgen een duurzame twee- of driekamerwoning van gemiddeld 50 m2, met een balkon.

Branie is gelegen op de hoek van de Amstelstroomlaan en de Bella Vistastraat, waardoor een deel van het complex uitkijkt op het Amstelkwartier Park dat in samenspraak met de buurt ingericht zal worden. In dit park bevinden zich onder meer de historische watertoren en horecagelegenheid Thuis aan de Amstel.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld
Projectkenmerken
Complexe projecten
Segment
Ontwikkelaar

Plaats
Amsterdam


Opdrachtgever
Boelens de Gruyter/CBRE


Architect
SeARCH


Aantal huurwoningen
70


Start werkzaamheden
Oktober 2017


Opleverdatum
Februari 2019

Deel op social media