Nieuwbouw 53 WoonST appartementen Sint Jozefpark in Deurne

In opdracht van Bergopwaarts ontwikkelt en realiseert BAM Wonen 53 sociale huurappartementen op de hoek van het Sint Jozefpark en de Beukenstraat in Deurne. Een voormalige basisschool heeft plaatsgemaakt voor een tijdelijk park waar we 53 sociale huurwoningen gaan realiseren voor één- en tweepersoonshuishoudens in een natuurinclusieve leefomgeving.  

Appartementen
Het appartementencomplex bestaat uit 4 woonlagen met 53 corridorappartementen bestemd voor één- en tweepersoonshuishoudens. Hiermee geeft Bergopwaarts invulling aan de grote behoefte van met name starters in de gemeente Deurne. Alle 2-kamer appartementen hebben een woonoppervlakte van ca 52m², een ruim balkon en individuele berging op de begane grond. Optimale isolatie, grote raampartijen, lucht-warmte waterpomp, vloerverwarming en balansventilatie voorzien het gebouw van een gezond en comfortabel binnenklimaat. Geïntegreerde nestkasten, gevel- en dakgroen zorgen voor voldoende biodiversiteit. Hiermee creëren we een duurzaam en natuurinclusieve leefomgeving voor mens en natuur.

53 WoonST appartementen Sint Jozefpark  1

Omgeving
Het openbaar groen wordt vormgegeven in samenwerking met Ducot engineering & Advies met aandacht voor de wensen vanuit de directe omgeving. Parkeren, bewegen, ontmoeten, water infiltreren en behoud en stimulatie van flora & fauna zijn belangrijke pijlers voor het ontwerpteam.

Wat is WoonST?
De appartementen maken onderdeel uit van WoonST, een initiatief van het Stedelijk Gebied Eindhoven  (SGE) en dertien Zuidoost-Brabantse woningcorporatie om snel, hoogwaardige en betaalbare woningen te realiseren voor huurders. Hierbij is uitgegaan van een gestandaardiseerde woning, waarbij de woningcorporaties nog voldoende keuzemogelijkheden hebben in de verschijningsvorm.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld
Segment
Corporatie

Plaats
Deurne


Opdrachtgever
Bergopwaarts


Architect
VFO Architects | Urban Design


Aantal huurwoningen
53


Start werkzaamheden
Voorjaar 2024


Opleverdatum
Voorjaar 2025


Energielabel
A+++


Bijzonderheden
WoonST concept

Deel op social media