Nieuwbouw 56 WoonST appartementen Gansepoel in Veldhoven

In opdracht van Woonbedrijf onwikkelt en realiseert BAM Wonen aan de Lange Kruisweg, waar voormalig basisschool de Gansepoel stond, 56 sociale nieuwbouw appartementen volgens het WoonST product. 

Nieuwbouw

Voorheen gingen de kinderen naar basisschool de Gansepoel om te spelen en te leren. Nu is hier een groen, duurzaam appartementencomplex van zeven woonlagen gerealiseerd. Deze zeven woonlagen bevatten in totaal 56 appartementen voor de doelgroep 55-plussers. Elk appartement heeft een woonruimte van 66m². Aangezien het complex in een groene omgeving staat, zijn de gevels voorzien van planten zodat er een mooie overgang is naar de groene openbare ruimte. Dit ontwerp is gemaakt door VOF Architecten.

Duurzaamheid 

Deze appartementen zijn gasloos en voorzien van een eigen warmtepomp. Dat betekent dat er geen gas in de woning is en de bewoners elektrisch gaan koken. De warmtepomp zorgt voor de verwarming en warm tapwater. Overtollig regenwater wordt goed afgevoerd.

Wat is WoonST?

De appartementen zijn ontwikkeld vanuit het WoonST-concept. Totaal hebben 13 woningcorporaties en 9 gemeentes in het Stedelijk Gebied Eindhoven afspraken gemaakt over de bouw van appartementen. Het doel van WoonST is om snel hoogwaardige en betaalbare woningen te realiseren voor huurders om daarmee de krapte op de woningmarkt te verminderen. Hierbij is uitgegaan van een gestandaardiseerde woning, waarbij de woningcorporaties nog voldoende keuzemogelijkheden hebben zoals gevelbekleding en kleur stenen.

Planning 

Begin 2023 start de bouw. Naar alle waarschijnlijkheid worden de appartementen begin 2024 opgeleverd.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld
Energetisch
BENG, Gasloos
Projectkenmerken
Conceptuele bouw
Segment
Corporatie

Plaats
Veldhoven


Opdrachtgever
Woonbedrijf


Architect
VOF Architecten


Start bouwdatum
Juni 2023


Opleverdatum
Zomer 2024


Aantal huurwoningen
56

Deel op social media