Nieuwbouw 600 appartementen Change= in Leidsche Rijn Centrum

BAM Wonen realiseert in opdracht van Change= een wooncomplex met 600 betaalbare huurappartementen voor werkende jongeren in Utrecht Leidsche Rijn.

Naast de Pathé bioscoop en gelegen aan het Berlijnplein wordt een nieuw hoogwaardig wooncomplex gerealiseerd met studio-appartementen en een groene entree. Daarnaast bestaat het programma in de plint onder andere uit atelierwoningen voor kunstenaars, een sportschool, een restaurant en aanvullende ruimtes voor de invulling van het concept Change= waar werken, wonen, leren, leven, zorg & welzijn, mobiliteit en veiligheid centraal staan.

Change= creëert hier tevens als vastgoedinvesteerder woonruimte voor deze werkende jongeren die op de woningmarkt tussen wal en schip vallen omdat ze geen woning kunnen kopen of huren maar ook niet in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. Change= ontwikkelt community-concepten die aansluiten bij de behoeftes van specifieke doelgroepen. Om deze concepten kracht bij te zetten, bouwt Change= wooncomplexen om deze unieke visie te realiseren. Zelfstandige woonunits met eigen voorzieningen, in grote steden, met openbaar vervoer op loopafstand en met een zeer betaalbare huur.

Voor BAM Wonen is dit, na 'Change= Amsterdam Zuidoost' aan de Dolingadreef in Amsterdam (opgeleverd in 2019), het tweede Change= project. Het wooncomplex in Leidsche Rijn is ontworpen door de architecten Strorimans Wijffels en Inbo. Hier wordt, naast de 600 appartementen voor werkende jongeren, onder het gebouw een parkeergarage gerealiseerd met plek voor circa 200 auto's, waaronder elektrische deelauto's. Op maaiveldniveau komt een gezamenlijke fietsenberging en een groot en uitnodigend entreegebied. In de plinten van de gebouwen is ruimte voor atelierwoningen, een sportschool, restaurant en aanvullende ruimtes voor de invulling van het concept Change=. De indrukwekkende gebouwen worden afgemaakt met een fraaie verbindingsbrug met Helix tussen de twee gebouwen en daktuinen op verschillende plaatsen en niveaus in het gebouw. BAM Wonen verwacht eind 2022 de eerste woningen aan Change= te kunnen opleveren.