Nieuwbouw 73 sociale huurwoningen Sportlaan / Hastelweg in Eindhoven

In opdracht van woningcorporatie Trudo ontwikkelde en realiseerde BAM Wonen 57 eengezinswoningen en 16 semibungalows aan de Sportlaan / Hastelweg in Eindhoven.

Woningcorporatie Trudo is in overleg met haar bewoners gekomen tot een sloop-nieuwbouwproject aan de Sportlaan / Hastelweg. Dit betekent een nieuwopgave van 73 woningen waarbij deels dezelfde woningtypen zijn teruggebouwd.  

Aan de Sportlaan / Hastelweg werden 72 woningen gesloopt en zijn op deze locatie 57 nieuwe eengezinswoningen en 16 semibungalows gerealiseerd. De gezinswoningen beschikken over 3 slaapkamers en een open zolder. De semibungalows hebben optioneel een volledig woonprogramma op de begane grond, met op de verdieping een extra slaapkamer en technische ruimte. Een aantal van de voormalige bewoners keerde terug naar de nieuwbouwwoningen. In afstemming met deze bewoners is daarom besloten het project in twee fases uit te voeren. Nadat de bewoners zijn verhuisd naar de nieuwbouw van fase 1 is gestart met fase 2. BAM Wonen verzorgde de huurdersbegeleiding voor de nieuwe woningen.

De woningen zijn gebouwd op basis van de BAM referentie woningen, gasloos gerealiseerd en voorzien van een duurzame warmtepomp. Het ontwerp komt van De Loods architecten uit Aarle-Rixtel.

Dit project is gelijktijdig gerealiseerd met het project aan de Telefoonstraat in opdracht van Trudo.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Grondgebonden
Energetisch
Gasloos
Projectkenmerken
Conceptuele bouw
Segment
Corporatie

Plaats
Eindhoven


Opdrachtgever
Woningcorporatie Trudo


Architect
De Loods architecten


Start bouwdatum
fase 1 Oktober 2021


Opleverdatum
fase 1 Q4 2022


Aantal huurwoningen
73


Deel op social media