Nieuwbouw 73 sociale huurwoningen Sportlaan / Hastelweg in Eindhoven

In opdracht van woningcorporatie Trudo ontwikkelt en realiseert BAM Wonen 57 eengezinswoningen en 16 semibungalows aan de Sportlaan / Hastelweg in Eindhoven.

Woningcorporatie Trudo is in overleg met haar bewoners gekomen tot een sloop-nieuwbouwproject aan de Sportlaan / Hastelweg. Dit betekent een nieuwopgave van 73 woningen waarbij deels dezelfde woningtypen worden teruggebouwd.  

Aan de Sportlaan / Hastelweg worden 72 woningen gesloopt en realiseren we op deze locatie 57 nieuwe eengezinswoningen en 16 semibungalows. De gezinswoningen beschikken over 3 slaapkamers en een open zolder. De semibungalows hebben optioneel een volledig woonprogramma op de begane grond, met op de verdieping een extra slaapkamer en technische ruimte. Een aantal van de huidige bewoners keert terug naar de nieuwbouwwoningen. In afstemming met deze bewoners is daarom besloten het project in twee fases uit te voeren. Nadat de bewoners zijn verhuisd naar de nieuwbouw van fase 1 zal gestart worden met fase 2. BAM Wonen verzorgt de huurdersbegeleiding voor de nieuwe woningen. Start bouw najaar 2021, oplevering medio 2022. 

De woningen worden gasloos gerealiseerd en voorzien van een duurzame warmtepomp. Het ontwerp komt van De Loods architecten uit Aarle-Rixtel.

Dit project wordt gelijktijdig gerealiseerd met het project aan de Telefoonstraat in opdracht van Trudo.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Grondgebonden
Energetisch
Gasloos
Projectkenmerken
Maatwerk
Segment
Corporatie

Plaats
Eindhoven


Opdrachtgever
Woningcorporatie Trudo


Architect
De Loods architecten


Start bouwdatum
fase 1 Oktober 2021


Opleverdatum
fase 1 Q4 2022


Aantal huurwoningen
73


Deel op social media