Nieuwbouw 73 woningen WeideWald: Een Duurzaam en Natuurinclusief Woonproject in Doetinchem

In Doetinchem wordt binnenkort een bijzonder nieuwbouwproject gerealiseerd: WeideWald. Dit groene woonparadijs, gelegen aan de Kapperskolk, komt tot stand dankzij de samenwerking tussen de Gemeente Doetinchem, Sité Woondiensten en een team van experts bestaande uit BAM Wonen, MIX architectuur en LAP Landscape & Urban Design.

Interesse in een woning? Schrijf je hier in.

 

WeideWald in een Notendop

  • 73 huur- en koopwoningen voor starters, gezinnen en senioren.
  • Architectuur die naadloos opgaat in de Achterhoekse bossen en groene weiden.
  • Duurzaamheid, circulariteit, en behoud van natuur staan centraal.
  • Start bouwwerkzaamheden verwacht eind 2024.

Innovatieve Houtbouw door BAM Wonen

WeideWald zal worden gebouwd met Flow, het innovatieve houten woningconcept van BAM Wonen. Dit concept staat voor duurzame, circulaire en betaalbare woningen. De woningen worden off-site in een eigen fabriek vervaardigd en bieden ruime ontwerpvrijheid, dankzij een slim basiscasco met een flexibele trapkern.

Duurzaam en Natuurinclusief Ontwerp

Een opvallend kenmerk van WeideWald is het gebruik van (lokale) biobased materialen. Cross laminated timber (CLT) vormt de kern van de woningen, terwijl daken, wanden en vloeren worden gerealiseerd in houtskeletbouw. Zelfs de gevelbekleding, gemaakt van lokaal populierenhout, draagt bij aan het duurzame karakter van het project. Voor isolatie wordt cellulose gebruikt, een volledig circulair product. Het project omvat ook groene daken met sedum en pv-panelen, en een geïntegreerd irrigatiesysteem voor duurzaam watergebruik.

WeideWald Doetinchem 11

Achterhoekse Architectuur en Zorgvuldige Inpassing
WeideWald is ontworpen met oog voor de Achterhoekse architectuur, met gevels die opgaan in het landschap. Vensters van vloer tot plafond en aangebouwde pergola's zorgen voor een sterke verbinding met de natuur. Het project is zorgvuldig ingepast in de bestaande bosrijke omgeving, met smalle en groene straatprofielen die de leefomgeving rustig en veilig maken.

WeideWald: Een Duurzaam Voorbeeldproject
WeideWald belooft niet alleen een thuis te worden voor zijn bewoners, maar ook een voorbeeldproject op het gebied van duurzaam en natuurinclusief wonen. De bouwwerkzaamheden worden verwacht te starten eind 2024, waarmee deze groene oase tot leven komt en een inspiratiebron mag zijn voor toekomstige bouwprojecten in Doetinchem en daarbuiten.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Grondgebonden
Projectkenmerken
Conceptuele bouw, Flow, Houtbouw
Segment
Corporatie, Eigen ontwikkeling

Plaats
Doetinchem


Opdrachtgever
Gemeente Doetinchem en Sité Woondiensten


Architect
MIX Architectuur


Aantal huurwoningen
32


Aantal koopwoningen
41


Start werkzaamheden
Verwacht Q4 2024


Opleverdatum
Verwacht Q3 2025


Duurzaamheid
Het Nieuwe Normaal (HNN), biobased materialen, circulair


Bijzonderheden
Off-site gebouwd

Deel op social media