Nieuwbouw 89 appartementen Mascagnistraat te Eindhoven

BAM Wonen ontwikkelt en realiseert in opdracht van Woonbedrijf 89 sociale nieuwbouwappartementen volgens het WoonST product. Op deze rustige en groene locatie staan nu nog 28 bungalows en een jongerencentrum.

Circulair slopen - nieuwbouw

De Mascagnistraat gaat veranderen. De 28 verouderde bungalows en het jongerencentrum gaan plaats maken voor drie duurzame appartementcomplexen voor de sociale huur. De huidige gebouwen worden circulair gesloopt door A. van Liempd, waarbij zo veel mogelijk bouwmaterialen hergebruikt worden. Alle appartementen hebben een woonoppervlakte tussen de 51 m² en 81 m². 

Mascagnistraat Eindhoven 1

De gebouwen en de duurzaamheid

- Het eerste complex bestaat uit zes woonlagen en bevat in totaal 33 appartementen;
- Het tweede complex bestaat uit vier woonlagen en bevat in totaal 32 appartementen;
- Het derde complex bestaat uit drie woonlagen en bevat in totaal 24 appartementen.

Alle appartementen zijn gasloos en hebben een eigen warmtepomp. Dat wil zeggen dat de bewoners gasloos gaan koken. De warmtepomp zorgt voor de verwarming en warm tapwater. Door het behoud van zoveel mogelijk bomen en het aanplanten van extra groen ontstaat er een parkachtige omgeving. Het ontwerp van dit project is gemaakt door Urban Synergy.

Wat betekent WoonST?

De appartementen zijn ontwikkeld vanuit het WoonST-concept. Totaal hebben 13 woningcorporaties en 9 gemeentes in het Stedelijk Gebied Eindhoven afspraken gemaakt over de bouw van appartementen. Het doel van WoonST is om snel hoogwaardige en betaalbare woningen te realiseren voor huurders om daarmee de krapte op de woningmarkt te verminderen. Hierbij is uitgegaan van een gestandaardiseerde woning, waarbij de woningcorporaties nog voldoende keuzemogelijkheden hebben zoals gevelbekleding en kleur stenen.

Planning

Eind 2022 starten we met de sloop van de huidige woningen en het jongerencentrum. De bouw start naar verwachting medio 2023 en de oplevering van de drie nieuwe woongebouwen is naar verwachting in de zomer van 2024.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Gestapeld
Energetisch
BENG, Gasloos
Projectkenmerken
Maatwerk
Segment
Corporatie

Plaats
Eindhoven


Opdrachtgever
Woonbedrijf


Architect
Urban Synergy en BAM A&E


Start bouwdatum
Q2 2023


Opleverdatum
Q3 2024


Aantal woningen
89

Deel op social media