Renovatie 224 appartementen Pieter de Hoochplaats in Alblasserdam

BAM Wonen voert in opdracht van Woonkracht10 verduurzamingsmaatregelen en regulier onderhoud uit aan 224 huurappartementen, verdeeld over drie complexen, aan Pieter de Hoochplaats in Alblasserdam.

 

Door de energetische maatregelen gaan alle woningen van energielabel F naar energielabel A. Dit komt door de isolatie van de schil van de appartementencomplexen, de schil wordt met een Rc-waarde van 4,5 tot 6,0 geïsoleerd. Deze waarde komt overeen met de eis die momenteel wordt gesteld aan de isolatie bij nieuwbouw. De woningen worden bovendien voorzien van triple glas. Het collectieve verwarmingssysteem wordt vervangen en ingericht op lage temperatuurverwarming. Ook worden er in de woningen zelfregulerende roosters aangebracht en wordt er groot onderhoud verricht aan het ventilatiesysteem.

Tijdens de verduurzaming worden ook direct de onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd. De kopgevels krijgen een geheel nieuw uiterlijk door de toepassing van minerale steenstrips op het isolatiepakket. De kozijnen van de woningen worden geschilderd. Waar nodig worden de keuken, badkamer en het toilet vervangen. Door de galerijverhoging en bredere toegangsdeuren is de woning straks beter toegankelijk voor senioren. De balkon- en galerijhekwerken worden vervangen waardoor het gebouw weer een nieuwe frisse uitstraling krijgt. 

Dit alles wordt in bewoonde staat uitgevoerd, na het groot onderhoud ervaren de bewoners meer wooncomfort.