Transformatie cellenvleugels & panopticum Noordsingelgevangenis naar 57 woningen

De Noordsingel doorbreekt de muren! Het gevangeniscomplex in het Oude Noorden van Rotterdam verandert op dit moment van een gesloten omgeving in een open en groen gebied waar je heerlijk kunt wonen, werken en ontspannen

Tuin van Noord is een uniek project. Met behoud van alle cultuurhistorische waarde wordt hier een compleet nieuw stukje Rotterdam gecreëerd. De meeste gebouwdelen blijven bestaan en krijgen een nieuwe bestemming. Denk aan koopwoningen, horeca, woonwerkeenheden, kantoorruimtes en tal van andere maatschappelijke functies. Een aantal niet oorspronkelijke delen van het complex is of wordt gesloopt voor de buurttuin.

BAM Wonen is de bouwer van de eerste fase, de transformatie van de cellenvleugels van de voormalig penitiaire inrichting ‘Noordsingel’ naar 57 woningen, te verdelen over de vier voormalige cellenvleugels A, B, C en D, het centraal gelegen Panopticum en de verbindingen daartussen. In totaal worden er tien woningtypen gerealiseerd.

In cellenvleugel A vind je totaal 14 woningen variërend in oppervlak van 60 m2 tot en met 145 m2. Cellenvleugel B, C en D bestaan uit totaal 39 woningen variërend in oppervlak van 165 m2 tot en met 300 m2. In het panopticum komt woningtype Central en tussen de verbindingen van Vleugel B, C en D, 3 woningtypen Connect. Deze woningen variëren in oppervlak van 135 m2 tot en met 273 m2. Alle woningen zijn inclusief parkeerplaats en optioneel een externe berging.