Transformatie van kantoor naar woningen De Entree in Leiderdorp

Elisabethhof 1 is de locatie in Leiderdorp waar BAM Wonen samen met Rijnhart Wonen een sensationeel transformatieproject heeft gerealiseerd. De 6910 m² kantoor- en laboratoriumruimte van voormalig eigenaar Astellas, is veranderd in een modern appartementencomplex, De Entree. Er zijn 33 sociale 2- en 3 kamerwoningen en daarnaast nog eens 20 zorgappartementen met een activiteitencentrum voor de Gemiva-SVG Groep.

de Entree 1

Uit meerdere inzendingen van verschillende ontwikkelaars/aannemers kreeg BAM de hoogste waardering. De aanbesteding van dit transformatieproject heeft plaatsgevonden op basis van 'design, build & maintain'. Ontwerp, bouw en onderhoud zijn in één samenwerkingsovereenkomst ondergebracht.

In het plan zijn de pluspunten van het bestaande gebouw behouden en benut in een grondig ombouwprogramma. Zo geeft het transformatieplan een verrassend wooncomplex te zien met een ruime entree, rolstoeltoegankelijk, fraaie lichte twee- en driekamerappartementen en een binnengebied met veel groen. In het souterrain van het gebouw is ruimte voor de bergingen en het stallen van fietsen.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Transformatie
Soort woning
Gestapeld
Projectkenmerken
Maatwerk
Segment
Corporatie

Plaats
Leiderdorp


Opdrachtgever
Rijnhart Wonen


Architect
KOW


Aantal huurwoningen
33


Aantal zorgwoningen
20


Opleverdatum
Juli 2016

Deel op social media