Verduurzaming 120 sociale huurwoningen nul-op-de-meter Gorteslootbuurt in Landsmeer

Verduurzaming van sociale huurwoningen naar comfortabele, gasloze en energiezuinige NOM-woningen

BAM Wonen realiseert in opdracht van woningcorporatie Eigen Haard een gasloze wijk in de Gorteslootbuurt in Landsmeer. Tijdens de verduurzamingswerkzaamheden worden 120 rijwoningen uit de jaren zeventig nul-op-de-meter (NOM) gemaakt. Het gaat om sociale huurwoningen gelegen aan de Violierweg, Zwanebloemweg, Riethalmweg en de Weegbreesingel.

landsmeer

Een transformatie naar NOM
Een transformatie naar NOM maakt de woningen in Landsmeer energiezuinig en gasloos. De woningen worden volledig elektrisch door het plaatsen van zonnepanelen, een warmtepomp en warmte-terugwin-installatie. Deze installaties zorgen dat over een heel jaar de woning net zoveel energie opwekt als een huishouden gemiddeld verbruikt. BAM Wonen voert de verduurzaming uit in bewoonde staat. Naast de verduurzaming wordt het asbest in de woningen gesaneerd. Tijdens deze werkzaamheden verblijven de bewoners enkele dagen in een logeerwoning.

Elegante en frisse uitstraling
Bewoners genieten straks niet alleen van een energiezuinige en gasloze woning, maar ook het straatbeeld in hun buurt verandert. Er worden nieuwe gevelelementen - voorzien van steenstrips - om de woningen geplaatst en de daken krijgen een breder overstek. Dit zorgt voor een nieuwe, elegante uitstraling. De installaties die de woningen energiezuinig en gasloos maken worden geplaatst in een energiemodule. Bijzonder aan dit project is, is dat de energiemodule wordt geïntegreerd in een nieuwe entree. Bovendien worden de badkamer, keuken en toilet bij een aantal woningen vernieuwd.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Bestaande bouw
Soort woning
Grondgebonden
Energetisch
Gasloos, Nul-op-de-meter (NOM)
Projectkenmerken
Conceptuele bouw
Segment
Corporatie

Plaats
Landsmeer


Opdrachtgever
Eigen Haard


Architect
Benedict Kraus


Aantal huurwoningen
120


Start werkzaamheden
September 2018


Opleverdatum
Medio 2019

Deel op social media