Verduurzaming 169 huurwoningen Huizermaat en Bovenmaat in Huizen

In opdracht van a.s.r. real estate verduurzamen we 169 huurwoningen in de woonwijken Huizermaat en Bovenmaat in Huizen. Het project kent drie verschillende woningtypes. Met betere isolatie en nieuwe installaties verbeteren we de woningen van energielabel B of C naar A of A+. De CO2-reductie is ruim 300.000 kilogram per jaar.

Al sinds 2015 verduurzamen we samen met a.s.r. real estate bestaande huurwoningen. ‘Het fijne aan zo’n lange ketensamenwerking is dat we zo plezierig en efficiënt de duurzaamheidsdoelstellingen voor de woningportefeuille van het ASR Dutch Core Residential Fund gezamenlijk realiseren’, aldus Jasper Blanken, directeur Renovatie Concepten bij BAM Wonen.

 verduurzaming huizen

In Huizen passen we een hybride warmtepomp toe die in combinatie met de andere energetische maatregelen het gasverbruik reduceert met circa 70% per jaar en daalt de CO2-uitstoot met ruim driehonderdduizend kilogram per jaar. De andere energetische maatregelen bestaan uit het vervangen van al het enkel en dubbel glas door HR ++ beglazing, het plaatsen van geïsoleerde voor- en achterdeuren en het vernieuwen van het ventilatiesysteem, inclusief vochtsensor en zelfregelende ventilatieroosters. Elke woning krijgt zes tot twaalf zonnepanelen. Gelijktijdig met de verduurzaming verricht BAM Wonen onderhoudswerkzaamheden zoals schilderwerk en houtrotherstel. Dit is van toepassing voor alle gevelkozijnen, luifels, houten gevelpanelen, bergings- en garagedeuren, boeidelen en gootlijsten.

Verduurzaming met natuurinclusieve oplossingen
Alle werkzaamheden voeren we uit volgens een ecologisch werkprotocol. Dit houdt onder meer in dat relevante openingen in de gevel open blijven en dat er geen steigernetten worden geplaatst voor invliegopeningen. Het aantal verblijfplaatsen wordt, aanvullend aan het ecologisch werkprotocol, in Bovenmaat uitgebreid met minimaal twee zwermverblijven met elk vijftien nestkasten en tien vogelgalerijen.

Daarnaast initiëren en faciliteren a.s.r. real estate en BAM Wonen het vergroenen van de woonwijk. Na afloop van de verduurzaming krijgen bewoners de mogelijkheid om hun tuin te voorzien van meer planten in plaats van tegels of bestrating. Een mooi totaalpakket van behoud en verbetering van de biodiversiteit in de wijk.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Bestaande bouw
Soort woning
Grondgebonden
Projectkenmerken
Conceptuele bouw, Ketensamenwerking
Segment
Belegger

Plaats
Huizen 


Opdrachtgever
a.s.r. real estate


Aantal huurwoningen
169


Start werkzaamheden
September 2022


Opleverdatum
Voorjaar 2023


Energielabel
A, A+


Bijzonderheden
Hybride warmtepomp, groene oplossingen en gespikkeld bezit

Deel op social media