Verduurzaming 174 woningen aan de Nigerdreef in Utecht

Woningcorporatie Portaal en BAM Wonen verduurzamen 174 appartementen in het complex aan de Nigerdreef in Utrecht. 

Woningcorporatie Portaal en BAM Wonen verduurzamen 174 appartementen in het complex aan de Nigerdreef in Utrecht. Meer dan 70% van de bewoners heeft ingestemd met het plan om hun woningen te verduurzamen. Voor BAM Wonen is dit het eerste project als partner in de ketensamenwerking voor de wijk Overvecht met Portaal. Doelstelling van Portaal is om de woningen te verduurzamen naar label A waarbij de warmtevraag gemiddeld onder de 50 kWh/m2 is. Door de maatregelen wordt er per jaar circa 70.500 m3 gas bespaard en vermindert de CO2-uitstoot met circa 126.600 kilo.

Verbeteren wooncomfort
Met de verduurzaming wordt het wooncomfort van de bewoners verbeterd. Meer dan 70% van de bewoners is positief over het plan om hun woning te verduurzamen, waarbij de gevelkozijnen worden vervangen door kunststof kozijnen en voorzien van HR++ glas. De woningvloeren en de buitenzijde van de voor- en achtergevels worden geïsoleerd evenals het nieuwe metselwerk aan de kopgevels. Alle toiletten worden vervangen en waar nodig kunnen bewoners op aanvraag in aanmerking komen voor een vernieuwde keuken en/of badkamer.

Vernieuwde entree
Dankzij een vernieuwde entree zijn de woningen na de verduurzaming beter toegankelijk voor minder valide mensen. De vernieuwde entree is ontworpen door architect Frank Stedenhouder van Mex Architecten.