Verduurzaming 182 sociale huurappartementen Hoog Lindoduin in Scheveningen

In opdracht van Vestia heeft BAM Wonen het woongebouw uit 1963 met veertien verdiepingen langs de Westduinweg in Scheveningen verduurzaamd. Naast 143 sociale huurwoningen zijn er 39 appartementen op de bovenste drie lagen als vrije sectorwoningen verhuurd. Alle woningen zijn gasloos opgeleverd.

Hoog Lindoduin, met veertien etages en 182 woningen is, op het casco na, geheel gerenoveerd. De flat is toekomstbestendig gemaakt door de balkons, galerijen en gevels te vervangen. De keukens, badkamers en toiletten zijn vernieuwd. De gevel- en geluidsisolatie tussen de woningen heeft nu een isolatiewaarde die hoort bij de eisen van deze tijd. Ook zijn de woningen gasloos gemaakt. Elke woning heeft een individuele warmtepomp die is aangesloten op een duurzame energiebron: grondwarmte. De warmtepomp kan de woning op warme dagen ook koelen. Kortom, een compleet pakket duurzame aanpassingen dat zorgt voor een prettig leefklimaat in de woning en bijdraagt aan een beter milieu. De nieuwe materialen en moderne kleuren die architect Jan Splinter voor het gebouw heeft bedacht, bevestigen de totale vernieuwing van de 182 woningen.

Omdat een zeer breed scala aan verduurzamingsmaatregelen zijn getroffen, is de renovatie in onbewoonde toestand uitgevoerd. ­­­

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Bestaande bouw
Soort woning
Gestapeld
Energetisch
Gasloos
Projectkenmerken
Maatwerk
Segment
Corporatie

Plaats
Scheveningen


Opdrachtgever
Vestia


Architect
Splinter Architecten


Aantal huurwoningen
182


Start werkzaamheden
Q4 2018


Opleverdatum
April 2021

Deel op social media