Verduurzaming 25 huurwoningen in Rockanje

In opdracht van Syntrus Achmea heeft BAM Wonen 25 rijwoningen van BPL Pensioen in Rockanje verduurzaamd. De woningen zijn van energielabel C naar energielabel A gegaan. De energiebesparende maatregelen realiseren een jaarlijkse gasreductie van 10.475 m3 en verminderen de CO2-uitstoot met 41.073 kg. Voor bewoners betekent de verduurzaming meer wooncomfort in huis en een lager energieverbruik.

Met deze opdracht continueren Syntrus Achmea en BAM Wonen hun een meerjarige samenwerking waarin de investment manager en de bouwer de woningportefeuille van BPL Pensioen verder verduurzamen. Eerdere projecten – zowel voor rijwoningen als gestapelde wooncomplexen – zijn uitgevoerd in Amsterdam, Nieuw-Vennep, Alkmaar en ’s-Hertogenbosch. De 25 woningen in Rockanje maken deel uit van de overeenkomst die BAM Wonen en Syntrus Achmea hebben om 298 woningen te verduurzamen in 2022. Die 298 woningen zijn verdeeld over acht projecten in Hillegom, Nootdorp, Enschede (twee projecten), Veldhoven, Eindhoven, Den Bosch en Rockanje. 

Bij het verduurzamen voorziet BAM Wonen de woningen onder meer van zonnepanelen, geïsoleerde deuren, CO2-gestuurde ventilatie en HR++ glas. Daarbij vervangt BAM Wonen de PH-schuiframen door kunststof kozijnen. Gelijktijdig verricht BAM Wonen onderhoudswerkzaamheden zoals houtwerkherstel en schilderwerk aan de kozijnen en garagedeur.

Circulair verduurzamen

In Rockanje hebben alle partijen zich ingezet voor circulaire oplossingen zoals hergebruik, zero-waste en producten met een lage milieu-impact. Daarmee reduceert de milieu-impact. Bekijk de video hierboven voor de oplossingen die in Rockanje zijn toegepast.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Bestaande bouw
Soort woning
Grondgebonden
Projectkenmerken
Conceptuele bouw, Ketensamenwerking
Segment
Belegger

Plaats
Rockanje


Opdrachtgever
Syntrus Achmea


Start bouwdatum
September 2022


Opleverdatum
Oktober 2022


Aantal huurwoningen
25


Energielabel
A


Bijzonderheden
Veel circulaire toepassingen

Deel op social media