Verduurzaming 270 appartementen in Leidschendam

We verduurzamen 270 appartementen aan de Burgemeester van Duyvendijklaan en Velthuijsenlaan in Leidschendam. De woningen worden niet alleen gerenoveerd maar ook verduurzaamd naar een energielabel A. Met de verduurzaming wordt er meer dan 80.000 m³ gas per jaar bespaard en vermindert de CO₂ uitstoot met 152.640 kg/m3 per jaar.

Om de woonkwaliteit en het wooncomfort voor bewoners te verbeteren, worden de spouwmuren geïsoleerd en krijgen alle woningen dubbel HR++ glas. Geisers worden vervangen door energiezuinige HR-ketels en de aanleg van een mechanisch ventilatiesysteem zorgt ervoor dat elke woning straks een gezonder en prettiger binnenklimaat krijgt. Op het dak worden zonnepanelen gelegd die voldoende stroom opleveren voor alle bewoners. Het voordeel van al deze maatregelen is dat bewoners behaaglijker wonen en minder gas en elektra verbruiken en daarmee geld besparen.

Een wens van de bewoners was een veiligere leefomgeving. Daarom worden de entreehallen veiliger gemaakt en worden alle voordeuren vervangen door inbraakbestendige deuren die voorzien zijn van een politiekeurmerk. Ook krijgt de buitenkant van beide complexen een opknapbeurt. Op verzoek van bewoners worden de gevels in dezelfde stijl geschilderd als bij de oplevering in de jaren 60. En als blijkt dat keukens of badkamers aan vervanging toe zijn, mogen bewoners een nieuwe uitzoeken.