Verduurzaming 32 huurwoningen in De Meern

In opdracht van Syntrus Achmea verduurzamen we 32 woningen in de woonwijk De Meern-Noord. Door middel van isolatie, nieuwe installaties en zonnepanelen verbeteren we de woningen van energielabel B of C naar A. De CO2-reductie is hierbij ruim 52.000 kg per jaar en de gasreductie is ruim 10.000 m3 per jaar.

‘We zien in de samenwerking met Syntrus Achmea en haar institutionele klanten dat verduurzamen steeds meer draait om gezond en comfortabele woningen. En bewoners waarderen dat; zij geven hun verduurzaamde woningen gemiddeld het rapportcijfer 8,3’, aldus Jasper Blanken, directeur Renovatie Concepten bij BAM Wonen.

 celcius de meern

In De Meern plaatsen we per woning 6 zonnepanelen op het dak. Daarnaast vervangen we alle glazen met HR++ beglazing, brengen we vloerisolatie onder de begane grondvloer aan en brengen we een nieuw ventilatiesysteem in de woningen.

Gelijktijdig verricht BAM Wonen vervroegd onderhoudswerkzaamheden zoals het controleren van de elektrische installaties in de meterkasten, het reinigen van ventilatiekanalen en het vervangen van de afzuigventielen in de badkamer, keuken en toilet. Ook wordt er schilderwerk gedaan op een deel van het metselwerk van de voorgevel, de betonnen lateien en muurplaten aan de buitenzijde, de garagedeuren en de kozijnen aan de buitenzijde.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Bestaande bouw
Soort woning
Grondgebonden
Projectkenmerken
Conceptuele bouw, Ketensamenwerking
Segment
Belegger

Plaats
De Meern


Opdrachtgever
Syntrus Achmea


Aantal huurwoningen
32


Start werkzaamheden
Oktober 2022


Opleverdatum
Januari 2023


Energielabel 
A


Bewonerstevredenheid
8,3


Bijzonderheden
Bestaande bouw met speelse architectuur

Deel op social media