Verduurzaming 39 sociale huurwoningen nul-op-de-meter Schilderskwartier in Woerden

Comfortabele en energiezuinige NOM-woningen

BAM Wonen heeft 39 verduurzaamde woningen in het Schilderskwartier in Woerden opgeleverd. De 39 huurwoningen uit de jaren zestig zijn getransformeerd naar nul-op-de-meter en losgekoppeld van het gas. Naast de gebruikelijke maatregelen die een woning nul-op-de-meter maken, zijn in Woerden ook de vloeren van alle woningen vervangen. Hierbij is gebruikgemaakt van een kant en klare constructieve vloer die volledig geïsoleerd is. De energiemodule is in dit project verder ontwikkeld en in gespiegelde uitvoering, met de ruggen tegen elkaar, in de voortuin geplaatst.

Slimme wijk

Aanvullend op de nul-op-de-meterwoningen is het Schilderskwartier ook een slimme wijk geworden. Door de teveel opgewekte energie niet alleen tijdelijk op te slaan in thuisbatterijen maar ook in wijkbatterijen, levert de gehele wijk samen terug aan de woningen op momenten dat de zon minder schijnt. Zo wordt overbelasting van het energienetwerk voorkomen.

Tevreden bewoners

Het pilotproject is in nauwe samenwerking met de bewoners gerealiseerd. De bewoners zijn blij met het resultaat en geven zelfs aan dat de samenhang en het contact met buurtgenoten is verbeterd tijdens de renovatie. Ook ervaren bewoners van deze NOM-woningen veel wooncomfort en leven ze energiezuiniger dan voor de transformatie.

Duurzame woningverbetering

Onder het motto ‘Opgewekt Wonen’ heeft BAM Wonen in opdracht van GroenWest dit bijzondere project uitgevoerd. De woningen zijn losgekoppeld van het gas, van onder tot boven goed geïsoleerd en voorzien van nieuwe, zuinige installaties. Tegelijkertijd wekken de woningen zelf energie op met zonnepanelen op het dak. Alles in de woningen is elektrisch. De woningverbetering zorgt voor comfortabele, energiezuinige woningen. De woonlasten voor de bewoners blijven gelijk.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Bestaande bouw
Soort woning
Grondgebonden
Energetisch
Gasloos, Nul-op-de-meter (NOM)
Projectkenmerken
Conceptuele bouw
Segment
Corporatie

Plaats
Woerden


Opdrachtgever
GroenWest


Start bouwdatum
December 2017


Opleverdatum
Mei 2018


Aantal huurwoningen
39


 

Deel op social media