Verduurzaming 43 sociale huurwoningen nul-op-de-meter in Helden

Verduurzaming van sociale huurwoningen naar comfortabele en energiezuinige NOM-woningen

In opdracht van Wonen Limburg heeft BAM Wonen 43 rijwoningen gelegen aan de Deken Jaspersstraat en Ondersestraat in Helden getransformeerd naar NOM. De huurwoningen, die dateren uit de jaren 60, werden volledig geïsoleerd en voorzien van energiezuinige installaties.

Een verduurzaming naar nul-op-de-meter maakte de woningen in Helden gasloos. De zonnepanelen op het dak, een warmtepomp en warmte-terug-wininstallatie voorzien de woning voortaan van elektra en warmte. Deze installaties zorgen ervoor dat een NOM-woning net zoveel duurzame energie opwekt als dat er gemiddeld door een huishouden verbruikt wordt.

helden 1

Esthetische vernieuwing

Doordat er nieuwe, geïsoleerde gevel- en dakelementen om de woningen zijn geplaatst, is het straatbeeld in Helden veranderd. In het ontwerp is eenzelfde soort kleurstelling gebruikt als origineel bij de woningen was toegepast, maar zijn de kleuren in een nieuw jasje gestoken. Bovendien zijn de woningen voorzien van een bredere overstek en zijn er zonnepanelen op de daken geplaatst.

Planning

BAM Wonen startte eind september 2018 met de transformatie van de wijk en heeft de werkzaamheden begin 2019 afgerond. Daarnaast voorziet BAM de woningen veertig jaar lang van onderhoud en garandeert voor dezelfde periode de energieopwekking.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Bestaande bouw
Soort woning
Grondgebonden
Energetisch
Gasloos, Nul-op-de-meter (NOM)
Projectkenmerken
Conceptuele bouw
Segment
Corporatie

Plaats
Helden


Opdrachtgever
Wonen Limburg


Aantal huurwoningen
43


Start werkzaamheden
September 2018


Opleverdatum
Februari 2019

Deel op social media