Verduurzaming 48 sociale huurwoningen in Maarssen

In opdracht van woningcorporatie Portaal verduurzamen we 48 woningen in Maarssen in bewoonde staat. Met betere ventilatie en isolatie gaan de woningen van een gemiddeld energielabel E naar minimaal het zuinige energielabel A.

Het gaat om woningen aan de Jacob Catsstraat, Roemer Visscherstraat, Brederostraat, Constantijn Huygensstraat en de P.C. Hooftstraat. De woningen zijn gebouwd in de jaren vijftig en voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Ze zijn niet goed geïsoleerd en bewoners hebben vaak een hoge energierekening en ervaren tocht- en vochtproblemen. Ook zijn sommige keukens, badkamers en toiletten in dit project verouderd. Portaal en BAM Wonen zorgen ervoor dat de woningen weer comfortabel en energiezuinig worden.

48 woningen verduurzaamd Maarssen 1

De energetische werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van spouwmuurisolatie, HR++ glas, dakisolatie en optioneel zonnepanelen. Ook plaatsen we een nieuw CO2-gestuurd ventilatiesysteem dat samen met de nieuwe ventilatieroosters zorgt voor een gezond binnenklimaat.

De onderhoudswerkzaamheden omvatten het reinigen van metselwerk, herstellen van voegwerk en het hydrofoberen van de gevels. We plaatsen nieuwe dakpannen, regenpijpen en dakgoten. En verricgten schilderwerkzaamheden aan houten woning- en bergingskozijnen en aan de boeiborden van garage en garagedeuren. Conform de Wet natuurbescherming hebben we nieuwe nestvoorzieningen voor beschermde diersoorten zoals vleermuizen en huismussen aangebracht.

Voorafgaand aan de verduurzaming hebben we de buitenriolering in de voor- en achtertuinen vernieuwd. Tot slot vervangen we verouderde keukens, douches en toiletten.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Nieuwbouw
Soort woning
Grondgebonden
Projectkenmerken
Conceptuele bouw, Ketensamenwerking
Segment
Corporatie

Plaats
Maarssen


Opdrachtgever
Portaal


Aantal huurwoningen
48


Start werkzaamheden
September 2022


Opleverdatum
Voorjaar 2023


Energielabel
A


Bijzonderheden
Buitenriolering vernieuwd

Deel op social media