Verduurzaming 48 sociale huurwoningen nul-op-de-meter in Hazerswoude-Dorp

We verduurzamen 48 sociale huurwoningen aan de Pieter Brueghelstraat en Jan van Goijenstraat in Hazerswoude-Dorp naar nul-op-de-meter (NOM). De renovatie aan de woningen uit de jaren 60 resulteert in comfortabele en gasloze woningen. De verduurzaming realiseert een jaarlijkse CO2-reductie van circa 200.000 kilogram. 

De renovatie naar NOM maakt bestaande woningen energieneutraal en gasloos. De woningen worden volledig elektrisch door het plaatsen van zonnepanelen, een warmtepomp en een warmte-terugwininstallatie. Daarnaast worden de daken, gevels en kruipruimtes geïsoleerd en worden de woningen voorzien van nieuwe kunststof kozijnen met triple glas. De installaties zorgen ervoor dat over een heel jaar de woning net zoveel energie opwekt als een huishouden gemiddeld verbruikt. Hierbij worden bij een gelijkblijvend gebruik gelijkblijvende woonlasten gegarandeerd aan de bewoners. De bewoners krijgen door de renovatie naar NOM een comfortabele woning.

Voor de realisatie van de NOM-woningen in Hazerswoude-Dorp werken we samen met co-makers. Eveneens betrokken bij de ontwikkeling en realisatie zijn diverse specialismen van BAM zoals BAM FM die de woningen na oplevering voor een periode van tien jaar in onderhoud neemt en gedurende die periode tevens de energieopwekking garandeert. De monitoring van de NOM-installatie met zonnepanelen is in handen van BAM Energy Systems.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Bestaande bouw
Soort woning
Grondgebonden
Energetisch
Nul-op-de-meter (NOM)
Projectkenmerken
Conceptuele bouw
Segment
Corporatie

Plaats
Hazerswoude-Dorp


Opdrachtgever
Habeko wonen


Start bouwdatum
januari 2021


Opleverdatum
mei 2021


Aantal huurwoningen
48


Bijzonderheden
nul-op-de-meter


 

Deel op social media