Verduurzaming 93 sociale huurwoningen Sint Maartenspoort in Maastricht

Groot onderhoud, restauratie en energetische verbeteringen aan 93 sociale huurwoningen die dateren uit 1910.

BAM Wonen heeft in opdracht van Servatius groot onderhoud, restauratie en energetische verbeteringen uitgevoerd aan 93 sociale huurwoningen in de wijk Sint Maartenspoort in Maastricht. Het gaat om achttien eengezinswoningen en 75 duplexwoningen gelegen aan de Parallelweg, Coclerstraat, Tischbeinstraat, Theodoor Schaepkensstraat en Van den Berghstraat. De woningen zijn uit 1910 die destijds als eerste sociale huurwoningen gebouwd waren in Maastricht.

De woningen zijn na de verduurzaming van een gemiddeld energielabel D/E naar een zuinig energielabel A gegaan. Om dit energielabel te bereiken, zijn daken en gevels geïsoleerd en zijn alle ramen voorzien van HR++ beglazing. Daarnaast wordt een CO2-gestuurde mechanische ventilatie geplaatst, waardoor de luchtkwaliteit en het wooncomfort van de woning enorm verbetert.

Sint maartenspoort 1

Bijzonder aan dit project is de monumentale waarde van de woningen. Tijdens de woningverbetering is daarom veel aandacht besteed aan het behouden van de architectuurstijl en worden de woningen in oude glorie hersteld. Zo zijn er getoogde kozijnen uitgezocht die aansluiten bij de oorspronkelijke detaillering van de woningen. Daarnaast heeft de wijk nu een frisse uitstraling door de gereinigde gevels, vernieuwd knipvoegwerk en de gerestaureerde zinken dakkapellen.

Locatie

Cijfers en feiten

Soort bouw
Bestaande bouw
Soort woning
Grondgebonden
Projectkenmerken
Conceptuele bouw
Segment
Corporatie

Plaats
Maastricht


Opdrachtgever
Servatius


Architect
Teeken Beckers Architecten


Aantal huurwoningen
93


Start werkzaamheden
Februari 2019


Opleverdatum
December 2019


Energie-index
Label A


Bijzonderheden
Bewoonde staat
Woningen met monumentale waarde

Deel op social media