Comfortabel en betaalbaar wonen in Heerenveen

Een terugblik met nieuwe bewoners Dennis en Ilona

Begin 2016 is het door BAM Woningbouw ontwikkelde project Skoattereiland in Heerenveen opgeleverd. Op een eiland midden in de wijk Skoatterwâld zijn 24 kwalitatief hoogstaande en comfortabele koopwoningen gerealiseerd. Water en natuur waren de leidende thema’s bij de inrichting van de wijk die naadloos aansluit op het Friese landschap. Uitgevoerd in de karakteristieke jaren’30 architectuurstijl vormen de woningen op Skoattereiland een uniek stukje Skoatterwâld.

Nu de bewoners er een aantal maanden wonen blikken we met bewoners Dennis en Ilona terug en mochten wij binnen kijken in hun nieuwe woning. Samen met dochters Jara en Joan ontvingen zij eind januari de sleutel van hun nieuwe woning op het eilandje in de stad Heerenveen.

Dennis en Ilona verruilden hun woning in het drukke Haarlem voor een thuis op steenworp afstand van het Abe Lenstra stadion. Wel even wennen: “Als hier drie auto’s voorbij rijden is het druk”, lacht Dennis, “dat is wel even anders dan Haarlem.” De reden van hun verhuizing is echter niet de behoefte aan rust. “Ilona komt uit Heerenveen, ze is hier vlakbij opgegroeid. De huizenprijzen in Haarlem rijzen de pan uit, dus we wilden hier op zoek gaan naar een betaalbare woning, zodat we ook nog geld hebben om leuke dingen te doen”, legt Dennis uit. “Toevallig kwamen we bij een van de laatste inloopavonden van Skoattereiland terecht, en toen hebben we meteen een optie genomen.”

Een goede basis

Tijdens het aankoopproces en het maken van alle keuzes met betrekking tot de indeling en afwerking werden zij begeleid door een Woonadviseur van BAM. Ilona en Dennis wisten echter al precies wat ze wilden en wat ze te wachten stond. “Ik heb al eerder een nieuwbouwwoning gekocht, dus ik wist waar ik rekening mee moest houden”, vertelt Dennis. Ook was het al snel duidelijk dat ze voor een Victor&Wonen Woonsfeer zouden gaan, waarbij hun woning compleet woonklaar zou worden opgeleverd. En daar kreeg het stel geen spijt van; op het moment dat ze de sleutel kregen, hoefden ze niet meer te klussen. Dennis: “Ik heb een erg drukke baan en ben bijna altijd onderweg, dus ik vond het heerlijk dat ik alleen de gordijnen en de schilderijen op hoefde te hangen. Zelfs nu blijven er soms nog kleine klusjes liggen, dus de basis moest gewoon af zijn.”

Na twee gesprekken hadden ze al hun keuzes al gemaakt; van de okergele muur in de woonkamer tot de indeling op zolder. “Omdat we in Haarlem woonden, konden we spieken bij ‘de Bongerd’, een soortgelijk project van BAM Woningbouw in Amsterdam-Noord. Daar zijn we bij bewoners op bezoek geweest en hebben daar de grijze muurkleur als basiskleur afgekeken en ook onze zolderindeling hebben we op basis van dat bezoek gekozen”, vertelt Dennis. “We wisten heel goed wat we wilden, dus in het eerste gesprek met Mirjam hebben we de mogelijkheden bekeken en in het tweede gesprek hebben we alles vastgelegd.”

Allemaal een eigen plek…

De persoonlijke voorkeuren en stijl van Dennis en Ilona zijn goed terug te zien in de woning. De okergele accentmuur en locker-kasten zijn om te beginnen al niet in elk Nederlands huishouden terug te vinden, maar het zijn de details die het huis echt uniek maken. De vier persoonlijkheden van de bewoners zijn duidelijk terug te zien in de accessoires in de woning. Wanneer de achtjarige trots haar eigen slaapkamer en die van zus Joan laat zien, zien we ook de verschillende karakters van de jongste bewoners duidelijk terugkomen. “In ons oude huis sliepen we samen op één kamer, nu hebben we allebei een eigen kamer.” Vertelt Jara trots in haar stoere kamer, die mede door de gigantische dakkapel ontzettend licht is. Één verdieping lager slaapt zus Joan waar we niet lang hoeven te raden naar haar lievelingskleur

...maar toch samen

Na de rondleiding door al die verschillende prachtige persoonlijke domeinen, komen we terecht in de woonkamer. Daar wordt direct duidelijk: ieder lid van het gezin heeft ieder een eigen plek, maar de woonkamer is de plaats waar iedereen samenkomt. Mede door de uitbouw is hier genoeg plek voor iedereen.

Oosterwolde

Ondertussen bouwt BAM Woningbouw verder in Friesland. In Oosterwolde wordt momenteel een project ontwikkeld van 24 eengezinswoningen in Oud Hollandse architectuurstijl. Ook hier geldt dat de woningen met alle mogelijkheden die Victor&Wonen biedt, woonklaar worden opgeleverd inclusief een complete keuken, luxere badkamer en wand- en vloerkleuren die worden aangebracht. Bijkomend voordeel is dat de Woonsferen en Leefwijzen van Victor&Wonen meegefinancierd kunnen worden in de hypotheek wat deze keuze nog aantrekkelijker maakt.

Meer informatie over Thuis in Oosterwolde is terug te vinden via: https://www.ditismijnthuis.nl/thuisinoosterwolde/