Projectteam Sweelincklaan Tilburg wint Gouden Helm

Gisteren ontving het projectteam van het project Grootonderhoud Sweelincklaan in Tilburg, de Gouden Helm uit handen van de BAM Wonen Directie. De Gouden Helm is de jaarlijkse BAM Wonen Veiligheidstrofee voor het projectteam dat gezorgd heeft voor een goede veiligheidsperformance in hun bouwproject.

Grootonderhoud Sweelincklaan Tilburg

Met een klanttevredenheidscijfer van 9, een gemiddelde score op alle onderdelen van de veiligheidsadviesbezoeken (VAB’s) van 78%, geen ongevallen en één gemeld bijna ongeval, kwam dit project als beste uit de bus bij de nominaties voor de Gouden Helm. Wat eruit sprong was de voetgangerstunnel die het team gemaakt heeft voor de veiligheid van de bewoners. Er is een tv-scherm opgehangen om de bewoners te informeren en ook de kwaliteit van het steigerwerk was zeer goed.

Voor het volledige projectteam

De Gouden Helm geldt voor het gehele projectteam dat gezorgd heeft voor een goede veiligheidsperformance. Daarom speciale dank aan de collega’s die hard gewerkt hebben aan het bereiken van dit topresultaat! Alle betrokken collega’s krijgen een pluim en natuurlijk samen de Gouden Helm als wisseltrofee.

De Gouden Helm

De Gouden Helm is de centrale veiligheidsprijs die jaarlijks wordt uitgereikt aan het bouwproject dat op veiligheidsgebied het beste scoort. Het is een award die BAM Wonen zelf in het leven geroepen heeft. Bij de toekenning van de Gouden Helm Veiligheidstrofee wordt gekeken naar de gemiddelde Arbo-score voor werken op hoogte, steigers en ondersteuningen, bouwliften en stabiele opslag. Een ander belangrijk criterium is de afwezigheid van ongevallen (vanaf de start) op het project en eventueel de toepassing van een innovatief idee op het project dat leidt tot meer veiligheid.