Betaalbaar: voor u én uw bewoners

Er is niet alleen een tekort aan woningen, maar er is met name een tekort aan betaalbare woningen. Betaalbaar voor u als opdrachtgever én betaalbaar voor de toekomstige bewoner. Betaalbaarheid is ook een issue bij transformatie en het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad. De gestegen materiaalkosten, de schaarste aan gekwalificeerd personeel en de hoge grondprijzen zorgen ervoor dat de betaalbaarheid van woningbouw in het geding komt. Daar moet wat aan gebeuren en dat doen wij ook. Snel en secuur bouwen en renoveren, maar toch betaalbaar voor alle partijen.

 

Maatpak voor een confectieprijs

Een maatpak voor een confectieprijs, dat willen we allemaal wel. Het kan dankzij een industrialisatieslag. Met parametrisch ontwerpen komen we een heel eind. We hebben een menukaart samengesteld, waarbij u kunt kiezen hoe u uw woning wilt opbouwen. U kunt kiezen uit tal van voorgedefiniëerde bouwonderdelen, waardoor ontelbaar veel woningvarianten ontstaan. Alle ketenpartners hebben de specificaties van hun meest efficiënt te maken producten opgeleverd en deze hebben wij gebundeld in één ontwerpsysteem.

Door vooraf alle bouwonderdelen vast te leggen, kan er foutloos worden ontworpen. Vervolgens maken we het casco en de diverse modules in de fabriek. Dit is veel sneller en betrouwbaarder, dus betaalbaarder. De kwaliteit gaat omhoog en de ontwerp- én bouwtijd omlaag. De schets van de architect wordt met één druk op de knop de productietekening voor de bouwer/verkooptekening voor de makelaar . Dit proces bespaart weken aan tekeningen heen en weer sturen. U heeft snel zekerheid over wat u krijgt en wat het kost. En tegelijkertijd kunt u voldoen aan de gedifferentieerde vraag naar woningen. Kortom: een nieuwe woning kan met behulp van digitalisering van het ontwerpproces, snel en betaalbaar worden opgeleverd, zonder dat het eenheidsworst oplevert. Hierdoor bent u in staat om betaalbare woningen aan te bieden aan bewoners. Dat maakt de onderhandelingen met gemeenten een stuk eenvoudiger.

Betaalbaar renoveren

Naast de behoefte aan betaalbare nieuwbouwwoningen heeft de markt behoefte aan betaalbare renovatie. Door de noodzakelijke verduurzamingsmaatregelen te integreren met onderhoudswerkzaamheden, vangt u twee vliegen in één klap. Renovatie wordt ook betaalbaarder door vanuit standaarden te werken. Op die manier kunt u uw bewoners een gerenoveerde, duurzame, energiezuinig woning aanbieden, met een hoog woonfort, terwijl de maandelijkse huurlasten niet exorbitant stijgen.

In het kort

  • Betaalbare woningen voor het sociale én het hoge segment
  • Maatpak voor een confectieprijs
  • Parametrisch ontwerpen is snel, foutloos en betaalbaar

Case: Betaalbare woningen in de praktijk

Het woningconcept Flow biedt een toekomstbestendige oplossing voor maatschappelijke opgaven. Flow brengt innovatieve oplossingen in ontwerp en bouw, die inspelen op de grote vraag naar betaalbare woningen. Door modulair en off-site te produceren met hout kunnen wij ons focussen op procesbeheersing. Dat scheelt tijd en geld. En wanneer dat voor duizenden woningen tegelijk geldt, tikt dat behoorlijk aan. Lees meer