Duurzaamheid & circulariteit

Over nut en noodzaak van duurzaam en circulair bouwen en renoveren hoeven wij u niets te vertellen. Het ene rapport is nog niet uit of het andere schetst alweer een doembeeld als we nu geen actie ondernemen. Onze woningen moeten niet alleen duurzaam en circulair zijn, maar ook nog eens natuurinclusief en klimaatadaptief. En het liefst zo snel mogelijk. De nadruk op de uitdagingen waar wij voor staan, kan verlammend werken. Bij BAM Wonen denken we liever in oplossingen.

Schaalbaar en betaalbaar, dus haalbaar

Of u nu op grote of op kleine schaal wilt verduurzamen of circulair wilt bouwen, u bent bij ons aan het juiste adres. Als u wilt verduurzamen, adviseren wij het volgende: inventariseer de geschiktheid en mogelijkheden, maak een sluitende businesscase, creëer structureel draagvlak onder bewoners en neem flora & fauna integraal met de renovatie mee. Wanneer wij met u mee mogen kijken naar uw verduurzamingsopgave, dan bent u in een vroegtijdig stadium verzekerd van een betaalbare en daarmee haalbare aanpak.

Meer weten over hoe wij aankijken tegen het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad? Download dan onze whitepaper

Het materialentekort maakt dat wij een circulaire toekomst willen creëren met minder afval en meer hergebruik. Hier houden wij in de ontwerpfase al rekening mee. Door integraal te kijken naar duurzame, circulaire, natuurinclusieve en klimaatadaptieve bouw, realiseren wij toekomstbestendige woningen. De gebouwen zijn waardevast, helemaal omdat de gebruikte materialen zelfs na 50 jaar nog een restwaarde vertegenwoordigen en kunnen worden hergebruikt. Bovendien biedt u de bewoner een woning die het welzijn bevordert door gebruik te maken van natuurlijke materialen. Meer weten over Snel betaalbare en duurzame nieuwbouw realiseren? Download dan onze whitepaper voor nieuwbouw

Meewerken aan onze duurzame en circulaire nieuwbouw- en renovatieprojecten en zo een bijdrage leveren aan het verduurzamen van de bestaande woningvoorraad en toekomstbestendige woningen realiseren? Neem dan contact met ons op.

In het kort

  • Niet alleen duurzaam en circulair, maar ook natuurinclusief en klimaatadaptief
  • Toekomstbestendige woningen
  • Bestaande woningvoorraad én nieuwbouw