NOM Keur certificaat

BAM heeft in 2018 als eerste bouwer het volledige NOM Keur ontvangen. Kajsa Ollongren, toenmalig Minister van Binnenlandse Zaken reikte het certificaat uit aan Joost Nelis, directeur BAM Wonen. Het is de eerste keer dat het volledige NOM Keur uitgereikt wordt.

BAM Wonen mocht het NOM Keur in ontvangst nemen tijdens de tweede editie van Energy-Up, een inspirerende dag waarop alle leden en partners van Stroomversnelling samenkomen. "BAM is ontzettend trots op deze primeur. Om nu in navolging van het NOM Keur op propositie ook het NOM Keur op Toepassing én op Levensduur te ontvangen, is een bevestiging dat we voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaard in nul-op-de-meterwoningen", aldus Joost Nelis.

Ontvangst NOM Keur

NOM Keur
NOM Keur garandeert dat een nul-op-de-meterwoning (een woning die net zoveel of zelfs meer energie opwekt dan de bewoners nodig hebben) voldoet aan een vastgestelde kwaliteit en de beloofde prestaties levert. Het NOM Keur garandeert een hoge kwaliteitsstandaard en extra zekerheid voor bewoners en/of gebouweigenaren dat het productaanbod (NOM Keur op Propositie), de productrealisatie (NOM Keur op Toepassing) en de productprestatie (NOM Keur op Levensduur) in orde en betrouwbaar zijn. De criteria voor NOM Keur zijn dus niet alleen van technische aard, er wordt ook gekeken naar kwaliteitskenmerken zoals comfort, gezondheid en tevredenheid van bewoners.

Koploper
BAM is koploper in het ontwikkelen en realiseren van de nul-op-de-meterwoning. “We hebben er al zo’n 1000 gerealiseerd en momenteel nog in uitvoering, zowel voor nieuwbouw als bestaande bouw. De ervaringen zijn erg positief: huurders verbruiken minder energie én de woning levert meer energie dan verwacht. Alle facetten van het NOM-renovatieproduct hebben we in eigen huis ontwikkeld: bewonersparticipatie, engineering, energieberekeningen, prefabricage schil, energiemodule, assemblage en monitoring. We werken continu aan het verbeteren van ons concept”, aldus Tom Jongen, Directeur Renovatie Concepten bij BAM Wonen.

Gezamenlijk resultaat
Samen met de corporaties Woonwaard, Lefier, GroenWest, Eigen Haard, Wonen Limburg, Wierden en Borgen en Portaal zijn NOM-renovatieproducten geworden tot projecten met bewezen kwaliteit. Alleen door nauw samen te werken met corporaties en bewoners kan hoge kwaliteit geleverd worden en voldaan worden alle verwachtingen. Veel nul-op-de-meterwoningen van BAM draaien al enkele seizoenen en de bewoners waarderen het hoge zomer- en wintercomfort. Ze zijn erg tevreden met de vernieuwde uitstraling en de coaching die ze van BAM krijgen bij het gebruik van hun woning.

In het kort:

  • Het NOM Keur garandeert een hoge kwaliteitsstandaard en extra zekerheid voor bewoners en/of gebouweigenaren
  • De criteria voor NOM Keur zijn niet alleen van technische aard, er wordt ook gekeken naar kwaliteitskenmerken zoals comfort, gezondheid en tevredenheid van bewoners
  • BAM heeft als eerste bouwer in Nederland het volledige NOM keur ontvangen